Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Žene i orgazmi: O čemu se tu, zapravo, radi?

Žene i orgazmi: O čemu se tu, zapravo, radi?

Tokom seksa, gomila stvari se dešava vašem telu: zenice se rašire, srce počne da lupa jače, pojačavaju se nivoi oksitocina (oxytocin) u organizmu. Znojne žlezde se otvaraju kako bi pomogle u hlađenju tela, grudi se povećaju 25 procenata, a širina bradavice se proširi za pola centimetra.

Infracrvene kamere su pokazale pojačan dotok krvi u usne, nos i obraze (vidite li vezu između ovoga i izgleda koji postignete kada koristite karmin i rumenilo?). Sve ovo se dešava kao seksualni stimulans koji se izgradi u organizmu.

Zašto žene imaju orgazme? Sa evolucijske tačke gledišta, ovo je bio jedan od načina kojim su žene muškrcima mogle da pokažu da će im biti dobar, dugogodišnji partner. Pomagalo je ženama da naprave razliku između brižnog, strpljivog čoveka i onog koji je sebičan i nestrpljiv! Bilo kako bilo, ženski orgazam ume da bude suptilan – neke žene ne znaju da su ga doživele. Evo kako se događa…

Tokom odnosa, telesne tečnosti dobro dođu jer potpomažu odgovarajuće trenje i penetraciju. Naravno, to zajedno sa uzdasima, zvucima i mirisima seksa, stimulacijom klitorisa, usnica i grudi – kako bi se izgradio intenzivan fizički osećaj.

Ovo je momenat kada vam mozak govori, tj. vašim mišićima i vagini da se povežu. Zašto? Kako bi doveli penis dublje i pojačali šanse sperme da udari u svoju metu: jaje. Neke žene, čak, dožive orgazam tokom ovog procesa.

 Žene i orgazmi: O čemu se tu, zapravo, radi?

Mozak je glavni činilac svakog seksualnog odnosa

Tokom orgazma, materica uvlači spermu unutra. Ovo dovodi do pojačanih kontrakcija hormona, što ponovo pomaže spermi da dođe do materice. Žene koje imaju orgazme u trajanju od jednog minuta pre ili 45 minuta posle ejakulacije partnera, imaju veću verovatnoću da zadrže spermu, u poređenju sa onima koje ne dožive orgazam.

Ženski orgazam nije lako opisati. Ali jednu stvar znamo zasigurno – mozak je glavni činilac ove simfonije. Možda uključuje drugačije instrumente, ponekad i G-tačku (paralelna skupu nerava muške prostate). Žene nemaju magično dugme koje kaže tu-pritisni-i-doživeću-orgazam, nego regione nerava, kao one koji su rašireni po površini muške prostate.

Kako se ženini reproduktivni organi razvijaju u uteru, rudamentarna prostata se pomera kako bi nervi završili na vaginalnom zidu. Ako ubacite kažiprst u vaginu i napravite potez “dođi ovamo”, dodirnućete G-tačka region koji postoji kod nekih žena. Često nije naročito osetljiv, ali kod nekih žena i te kako radi!

Žene mogu da budu stimulisane na orgazam preko usta, bradavica i drugih delova tela. Sve tačke kompleksnosti ovog sistema koje pojačavaju i stimulišu orgazam se zaista nalaze u mozgu. Jedna teorija podržava ideju da se stimulansi seksa prenose od cerviksa i materice do mozga preko nerva vagus. Ovo je jedan od nerava koji se stimuliše dubokim disanjem i meditacijom.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Editors choice