Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Ženska perspektiva: Zašto oni razgovaraju o glupostima?

Ženska perspektiva: Zašto oni razgovaraju o glupostima?

U stvari, muškarci će voditi besmislene razgovore, čim ostanu bez ženskog društva. Na porodičnim skupovima, proslavama i žurkama, oni će se okupiti i grupisati, a žene će prepuštene jedne drugima uraditi isto. I biće im zabavno, smejaće se i šaliti, ogovarati i udubljivati se u temu koju neka od njih iznese kao problem. Ako prisluškujete mušku i žensku grupu, otkrićete da se među muškarcima vode razgovori koji nemaju veze sa životom, a među ženama samo oni koji proističu iz životnih izazova i problema.

Oni će razgovarati o politici, sportu, kompjuterima, telefonima, automobilima i najnovijim strateškim igrama. I o muzici, u stilu izašao je novi album, jesi li čuo onu stvar i ideš li na koncert, a prokomentarisaće i neku pevačicu ili glumicu u nekom novom filmu za koji se upravo pojavio trejler. Razmenjivaće informacije, kao da spremaju dnevnik, sa dodatkom za sport i kulturu i vestima iz sveta, posle koga ide emisija o najnovijim tehnološkim dostignućima iz raznih oblasti. Ne naučnih. Istraživanja o lečenju raka i otkrića prirodnih lekova koji uništavaju maligne ćelije, nisu njihova tema. Kao ni pomaci u promociji alternativnih izvora energije u kojima leži spas planete i čovečanstva. Jer njih ne zanimaju ozbiljne teme. Oni samo žele da se igraju, praveći se da rade mnogo važne stvari. Ako treba da ukinemo struju i benzin da bismo spasli svet, njih će eventualno zanimati da li alternativni izvori energije mogu da obezbede dovoljno napajanja da im rade omiljene igrice. I da im auto dostiže stotku za tri sekunde.

o MEN WHO WONT MARRY YOU facebook Ženska perspektiva: Zašto oni razgovaraju o glupostima?

Žene će razgovarati beskrajno detaljno o farbama za kosu, akcijama na razne proizvode, jeftinoj a kvalitetnoj garderobi koju su otkrile u nekoj prodavnici, o problemima na poslu, problemima sa muškarcima, problemima sa decom. I verovatno neće stići o svim tim temama da razgovaraju za vreme samo jednog okupljanja, jer će sve pažljivo pratiti i učestvovati u jednoj temi, koja se nametne, dokle god je ne iscrpu i spontano pređu na srodnu temu. Ako se pomene neki zdravstveni problem, sve će dati svoj doprinos i problem će biti tretiran sa svih strana i biće razmotrene sve metode za koje su čule ili ih lično isprobale. Jer žene zanima rešavanje problema. Spas čovečanstva i opstanak na planeti. I znaju da to nije nikakva globalna stvar, već pojedinačna, koja ima sve veze sa zdravljem, emotivnom stabilnošću, stanjem duha, vezama, razumevanjem i saradnjom među ljudima. Oba pola. A ako vam se čini da pričaju samo o krpicama, kozmetici i cenama, onda ste muškarac i uopšte ne kontate koliko to ima veze sa zdravljem i emotivnom stabilnošću.

Ono što su njima kompjuteri i telefoni, to su nama krpice i kozmetika. Samo što je njima to i sve ostalo. I sport i politika i automobili i društveni događaji i muzika i film.

Zašto muškarci pričaju samo o glupostima? Zanima ih istorijski sled događaja koji je doveo do ekonomske krize, političke nestabilnosti, rascepa države, nemira i ratova. Nadmeću se sipajući analize, informacije i prognoze, a lepo vidite i da bi lako mogla da proradi kladionica, da su samo malo manje pristojni.

Zašto ne razgovaraju o duhovnom razvoju? O prevazilaženju ega, o svojoj ulozi u evoluciji, o isceljenju, ljubavi, slobodi, strahu, o prognozama za opstanak čovečanstva?

Jer nisu stvaraoci. Oni su izvršioci. Mi moramo da im odredimo zadatke i da ih pustimo da se igraju, za nagradu. A mi moramo i da ih razoružamo i da ukinemo politiku i promenimo društvena uređenja i koncept države, jer ćemo inače izgubiti sve. Mi smo spasioci. Oni su igrači.

Neka se onda igraju spasavanja.

Aleksina Đorđević

Editors choice