2/3

Šta da radiš i ne radiš

Potraži savete ovakvog tipa u časopisama, razgovaraj sa osobom od poverenja, kako bi započela sa oslobađanjem strahova, identifikovanjem nerazumnih misli i ostalog. Ne umanjuj značaj situacije i ne pravi se da se ništa strašno nije desilo.

Faza izolacije (moram sama kroz ovo da prođem!)

Ovo je trenutak kad prepoznaješ raspad i shvataš da moraš da se suočiš sa nekim stvarima. Preispitivaćeš se i bićeš dosta luda, optuživaćeš sebe i želećeš da se izoluješ u svom rasulu. Možda nećeš hteti ni da podigneš roletne, ni da ustaneš iz kreveta. Počinje prljav deo posla.

Šta da radiš i ne radiš

Redovno se tuširaj i pronalazi razloge da izađeš iz kuće – posao, kupovina, viđenje sa prijateljicama. Radićeš ovo kao robot, ali mnogo je bolje da funcionišeš automatski, nego da se totalno isključiš. Nemoj se prepustiti samosažaljenju i verovati iracionalnim pomislima kao što su “niko me nikada više neće voleti”.

Faza besa (mrzim te što si mi slomio srce!)

U ovoj fazi, tvoje srce je puno besa i to je jedina snaga koju si osetila u poslednje vreme. Ovo osećanje ti se neće sviđati, ali ćeš želeti da ga se držiš, jer ćeš se osećati živom. U redu je i ako besniš na sebe, budi svesna besa, u ovom trenutku je pozitivan.

raskid1 Ženske priče: Kako da preživiš sedam faza užasnog raskida

Editors choice