Šta da radiš i ne radiš

Osećaj svoj bes, razmišljaj o njemu, razgovaraj, piši. Ne postupaj onako kako se osećaš.

Faza još jednog buđenja nade (možda još uvek možete da se pomirite!)

U ovoj fazi, možda ćeš se baviti molitvama i ritualima da vratiš bivšeg, pripremati govore i razloge i smišljati kako ćete nastaviti i šta ćete raditi dalje, kad se jednom pomirite. Možda se on do sada osvestio i shvatio da šta je izgubio. Ali pre će biti da nije i da su tvoje obnovljene nade uzaludne.

Šta da radiš i ne radiš

Napravi kompletan spisak stvari koje te usrećuju i onih koje želiš da radiš u budućnosti. Ne uključuj u spisak svoju želju da se pomiriš sa bivšim.

Faza depresije (nikada ga neću preboleti!)

Shvataš veličinu svog gubitka i osećaš svu snagu bola i žaljenja. Bespomoćna si. Sve što si preduzela da ti bude lakše, nije pomoglo. Sad prosto moraš da nastaviš da funkcionišeš automatski, dok proživljavaš svoja osećanja. U ovoj fazi će ti možda biti potrebna stručna pomoć, a možda i neka terapija medikamentima, jer ćeš možda imati i fizičke manifestacije depresije.

Šta da radiš i ne radiš

Prihvatanje (razumem zašto smo bili zajedno i zašto više nismo i biće mi bolje!)
Faza prihvatanja čini da sve najzad dobije neku naznaku smisla. Spremna si da počneš da se oporavljaš, shvataš da je život i dalje lep i da je to sve vreme i bio, samo si ti bila malo odsutna, imala si druga posla.

Šta da radiš i ne radiš

Proslavi prolazak kroz raskid, napravi sedeljku za prijateljice, ili na neki drugi način obeleži svoju svest o tome da si u stanju da kreneš dalje. Nemoj biti iznenađena time što se talasi tuge povremeno vraćaju i potpuno te potapaju, to je normalno i vremenom će jenjavati.

raskid2 Ženske priče: Kako da preživiš sedam faza užasnog raskida

Pročitajte još i ovo:

Stvari koje ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg prijatelja

Znaci koji ukazuju da se veza gasi

Ako sumnjaš u svoju vezu – ovaj tekst je za tebe

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: www.fashioneditorials.com
Aleksina Đorđević

Editors choice