Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Ženske priče: Muška i ženska strana u nama

Ženske priče: Muška i ženska strana u nama

Jin i jang, znate već. Žene nekako lakše usvajaju činjenice o dvojnosti, naročito ako dolaze iz alternativnih izvora. Otvorenije su i spremnije da potraže značenje simbola. Jer oni su nastali da bi ukazivali na nešto. A to nešto su možda činjenice koje mogu biti od praktične životne koristi. Kao ova o muškoj i ženskoj strani u svakome od nas. Mi ne osećamo da smo manje ženstvene, zato što imamo i mušku stranu. I nekako tačno znamo kada se oslanjamo na svoju mušku energiju, kada nam je ona u manjku ili višku i kada nam je potrebno da se izbalansiramo.

Fizički poslovi, jang

Kad čovek cepa drva, utovaruje ugalj, pomera nameštaj, koristi fizičku snagu i veštinu koordinacije. I ako je čovek žena, ove poslove obavlja isto kao što to čini muškarac. Ne koristi svu snagu, nego veštinu i kontrolu. U istom paketu je upravljanje motornim vozilima, kosilicom, avionom, biciklom. Kontrola i koordinacija, ušteda energije i raspoređivanje snage uključuju i procenu o tome koliko će posao trajati. Žene su fizički slabije, češće od muškaraca su smotane, odnosno imaju problema sa koordinacijom, a ako im nedostaje muška energija loši su vozači i manjka im procena.

Kreativni procesi, jin

Stvaranje zahteva žensku energiju. Od ideje, preko vizualizacije do realizacije, čitav stvaralački proces je kao trudnoća i rađanje. Kad na kraju iznedrite neko delo, osećate ponos i olakšanje istovremeno. Umetnici dobro poznaju ovaj osećaj, ženska energija im je bliska, a stvaralaštvo je deo njihovog senzibiliteta. Svesno ili ne, oni koriste žensku energiju.

large 11 Ženske priče: Muška i ženska strana u nama

Logičko zaključivanje, jang

Muškarci su bolji u sortiranju činjenica, analizi i logičkom zaključivanju. Muška energija je fokusirana, teži da centrira, izdvoji, suzi izbor i pronađe rešenje. Žene kojima ovo dobro ide, služe se muškom stranom svoje ličnosti.

Intuicija, jin

Intuicija, predosećanje, osećaj, to su tipično ženske oblasti delovanja. Ako jang način sužavanja i sortiranja ne pomaže u rešavanju problema, obratite se svojoj intuiciji, bez obzira da li ste muškarac ili žena. Ona obuhvata sve informacije odjednom, ne služi se zaključivanjem, ne poseže za rešenjem, nego dozvoljava osećaju da vodi nepredvidivim putevima. I obično ne promašuje.

Snaga i istrajnost, jang

Među najsvetlijim ljudskim vrednostima je snaga, a ona je i te kako potrebna da bi se u nečemu istrajalo. Bilo da vam je potrebno da ne izgubite tempo pred kraj trke, ili da držite dijetu.

Kalkulacija i manipulacija, jin

Ženski pristup, bilo da se radi o navođenju nekoga da postupi onako kako je za njega najbolje, bilo da pokušavamo da stvari poguramo u smeru sopstvene dobrobiti. Neki muškarci najbolje koriste ovaj, među svim ostalim ženskim alatima uma i energije.

Jasno je da su nam svima potrebni svi elementi. Ne možemo samo gurati usmeravati, zaključivati i istrajavati. Niti možemo samo da osećamo, prepušteni kreativnim procesima, povremeno uključujući kalkulator. Ono što nam je najpotrebnije, jeste da osvestimo svoje ženske i muške strane, da ih negujemo i koristimo adekvatno, kako bi ostale u balansu. Muška i ženska energija svakog od nas čine potpunim i kompletnim bićem, opremljenim svim instrumentima za kvalitetan i ispunjen život.

Izvor fotografija: pinterest.com

Aleksina Đorđević

Editors choice