Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Style inspo: Kako da izdominiraš noseći athleisure trend

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ženski tripovi: Princeza na zrnu graška

Ženski tripovi: Princeza na zrnu graška

To je ona prava. Ona koja oseti tvrdo zrnce graška ispod tone umirujućih perina. Pronađe iglu u plastu sena. A možda i dlaku u jajetu. Suština ženske osetljivosti predstavljena kroz razmaženu preosetljivost, jeste upravo u toj sposobnosti da detektuju izvor opasnosti, da predosete nadolazeću nevolju, da znaju da nešto nije u redu i kad je naizgled sve u redu, da ostanu osetljive i na oprezu. Ženska intuicija je ratnički kvalitet, jer ona diže uzbunu, traži uljeza i pokreće odbranu. Taj zapostavljeni kvalitet potiče iz doba matrijarhata, kada su žene bile princeze i ratnice, zapovedale su, stvarale i čuvale, uz pomoć muškaraca – izvođača radova.

Princess and the Frog by hallopino Ženski tripovi: Princeza na zrnu graška

To je samo na površini priča o razmaženoj i preosetljivoj princezi

Smenom doba i iskustva, izvođači radova su prerasli u ratnike, a bistriji među njima u vladare. Žene su se povukle u senku, da iskuse pasivnost i čekanje, dok ne dođe novo doba matrijarhata, za koje su nam potrebni novi muškarci, koji su iskusili borbu i zapovedništvo. Ovo možda jeste svet po meri muškaraca, već duže vreme, ali samo zato što je to potrebno zbog ravnoteže, preraspodele iskustva i novog poretka snaga. Evolucija stvara muškarce sposobne da osete to zrno graška, da bi se krug u potpunosti zatvorio. Jenjavanje mačizma i buđenje intuitivnog i senzitivnog muškarca odvija se već neko vreme, a žene bez mnogo buke i dalje čekaju da im se muškarci pridruže i pronađu svoju novu upotrebnu vrednost.

Šta učini jedno zrno graška?!


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice