Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Žensko čavrljanje: Na vrh jezika

Žensko čavrljanje: Na vrh jezika

Ugrizi se za jezik, mudar je savet koji najčešće uputimo sami sebi i najčešće ga poslušamo. Prečesto. I onda dođu neki periodi kad nam taj jezik koga smo toliko puta ugrizli, prosto bridi potrebom da palaca nesputano. Stalno nam je na vrh jezika, ono što smo sto puta do sada prećutali. Hoćemo da prsnemo. Sprema se eksplozija, a mi smo već zažmurili i stisli se u očekivanju da čujemo buuuuum! Ali pošto ipak nismo sigurni da li treba u poslednjem trenutku opet da se ugrizemo za jezik, makar ga pregrizli, imamo još minut da preletimo preko spiska i uverimo se.

Da li će prava osoba istrpeti prvi udar

Možda vam je majka oprala patike, a kiša nije dozvolila da se osuše, a vi hoćete da ih obujete i izađete, baš sad kad tutnjite u sebi kao gradonosni oblak? Treba li da zagrmite i prospete sadžaj koji razbija glave? Majka nije htela da vas osujeti, nego da vam patike budu čiste. Da li imate neraščišćene račune sa majkom, po pitanju sličnih sabotaža maskiranih u majčinsku brigu? Na primer, one ledene kocke, kojima nikad niste odoleli, a pravila ih je uvek kad vi rešite da držite dijetu? One vaše omiljene pocepane farmerice, što ih je bacila, jer je mislila da su pocepane? Onu mačku, za koju je tvrdila da je alergična na nju, pa ste morali da je odnesete u park gde ste je i našli? Ah, grrrrrrrrrmiiiiiiiii!!!

130 Žensko čavrljanje: Na vrh jezika

Da li je mesto i vreme

Nalazite se u poseti, čekaonici, na poslu, na ulici. A vodite preko telefona razgovor koji samo što nije prešao u belo usijanje nadomak erupcije. Prosto nemate gde da se pomerite i da se izurlate, a da ne naterate prisutne da ni krivi ni dužni svedoče vašem napadu besa. Nije sve jedno. Ako imaste nešto sa nekim da raščisitite obezbedite uslove. Makar mu se stvorili na vratima i ščepali ga za kragnu dok još pokušavate da sikćete u telefon, a da ne čuju svi šta izgovarate. A možda vas je uvod u erupciju zatekao baš na najgorem mestu, samo zato da biste se utišali. Da biste imali priliku da se malo ohladite, pre nego što se sretnete sa osobom na koju želite da izlijete gnev. Možda ta osoba nije jedini, ni glavni uzrok vašeg besa, a to ćete možda i sami shvatiti posle nekoliko sati prinudnog smirivanja.

Da li rizikujemo prekid nekog odnosa

Neke reči ne mogu da se operu, da se povuku, ni da se pokriju izvinjavanjem. Kome ćete ih uputiti, samo zato što su vam na vrh jezika? Onome kome odavno prećutkujete, pa ste rešili da iskoristite cunami u glavi da mu se naradujete majke i da ga najzad otkačite? Ili rizikujete da izgubite prijatelja ili partnera, samo zato što ste suviše dugo bili suviše fini, pa niste raščišćavali naboje i nezadovoljstva tamo gde se pojave, nego ste ih pustili da se nagomilaju i počnu da guraju na površinu? Ovo vredi preispitati barem tri puta pre nego što vam padne mrak na oči.

Da li nam je svejedno ko nam je na putu

A možda samo izazivate i čačkate, dok se neko, bilo ko, ne naprima dovoljno da vam se ventil odvrne i para išišti. Pravo u lice neopreznom naprimaču. Šta vas briga. Nečije uši će vam poslužiti kao kanta za đubre.

A da ipak kovertirate taj naboj i uputite ga na pravu adresu?

Izvor fotografija: telegraf.rs, glumac.blog.rs

Aleksina Đorđević

Editors choice