Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Ženstvenost je ponovo u modi

Ženstvenost je ponovo u modi

Princip ženstvenosti imao je svoje uspone i padove. Kroz istoriju i duge borbe za ženska prava i slobode, žena je stvarno zaboravila da bude žena. Potisnuti su nežnost, senzualnost i zavodljivost, ali došlo je pravo vreme da se vratimo svojim idealima i postanemo ženstvene.

slika 149 Ženstvenost je ponovo u modi

Ženstvenost je ponovo u modi

Verovanje da žene moraju da izgledaju i ponašaju se muškobanjasto da bi bile shvaćene, prihvaćene i poštovane dominiralo je poslednjih decenija 20. veka. Potiskujući ženske atribute, kreativnost, glamur, prirodnu lepotu ove poslednje decenije oduzele su i odnele sa sobom ženstvenost. Ostale su široke izlizane farmerice, vrećaste majice, duboki neukusni dekoltei, ili čak prekratke mini suknje.

Međutim, trendovi se menjaju, a ženstvenost se polako ali sigurno vraća na svoj tron. Ponovo je u modi fina, doterana, negovana, zavodljiva, a u isto vreme i pametna, smela i poštovana žena. Odmerenost, elegancija i ukus zauzimaju svoja mesta među modnim uzansama današnjice. Žena je ponovo oličenje manira, prefinjenosti, senzualnosti, nikako agresivnosti, drčnosti, bahatosti. Na modne scene, ali i u svakodnevicu vraćaju se duge haljine, elegantni, veliki šeširi, biseri, čipka, duge negovane kose, nežne i blage nijanse boja. Elegantni, strukirani sakoi i uske suknje u kombinaciji sa visokim štiklama i platformama danas nose poslovne, uspešne žene. Vazdušaste duge ili kratke haljince, cvetne nijanse, košuljice raznih boja, uske pantalone, smeli dezeni vrtoglavih potpetica, baletanke mogu se kombinovati na razne načine.

Današnji modni trendovi vraćaju samopouzdanje, pomažu da se žena oseti kreativnije i zavodljivije. Kreme za negu lica i tela danas su na svakom koraku i svaka žena poseduje široku paletu izbora svojih saveznika u borbi za nežniju i mekšu kožu. Parfemi kao izuzetno bitan detalj krče put maštovitosti, ostavljaju miris senzualnosti. Strukirani kaputi, duboke čizme ravne ili na štiklu čine ženu elegantnom i zimi. Kvalitetni proizvodi za kosu čine je negovanom, a prava žena se ponovo opredeljuje za volumen, blage uvojke, dugu, lepu kosu kao svoj zaštitni znak.

slika 21 Ženstvenost je ponovo u modi

Oličenje stila i elegancije

Modni trendovi, kombinacije i predlozi pretvaraju običnu ženu u savršenu. Iz nje ponovo zrači ukus, nežnost, elegancija, toplina, blagost. Ona hoda damski, osvaja pogledom i dodirom. Ženstvenost se vraća na velika vrata. Harizmom i prirodnom lepotom žena je ponovo priznata kao žena. Lepo oblikovana figura i zategnuta koža, preplanuo ten koji ističe ženske atribute najjače privlače muške poglede. Njeno najvatrenije oružje je osmeh i savršeno beli zubi, pogled i dodir mekoće i finoće. Muškarci ponovo imaju zadovoljstvo da ispred njih stoje žene koje odišu prirodnom lepotom, gracioznošću, ukusom, žene koje predstavljaju oličenje stila. I više nemaju konkurenciju i svoju kopiju među pripadnicama lepšeg pola. Žena je ponovo žena, u pravom smislu te reči, jer zna da je to istinska zabava i užitak.


Jelena Šipčić studira novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Obožava modu i voli da piše o njoj. Čvrsto veruje da će jednog dana postati uspešna novinarka.

Editors choice