Svaki novi dan podaren nam je da bismo ga maksimalno iskoristili i naučili nešto novo.

Nijedno živo biće ne može se odupreti učenju, a čak i oni najnezainteresovaniji imaju svoju sferu interesovanja koja ih fascinira i svakog dana saznaju nešto novo, da li iz knjiga, sa interneta, iz filmova, pesama, jedni od drugih…

Učimo čak i kada grešimo. Učimo kada posmatramo, kada volimo. Učimo čak i kada ne želimo učiti, nesvesno.

Dan kada ne naučiš nešto novo je izgubljen, kao prespavan. Proširiti svoje horizonte možete jedino ako konstantno učite, iz dana u dan. To će zabeležiti pozitivan uticaj na vašoj ličnoj lestvici uspeha. Za početak, osećaćete se pametno i bićete osoba svesna svojih kvaliteta.

1 42 Životne lekcije: Učimo svaki dan

Vrati se u školu

Metaforički rečeno “vrati se u školu!”.

Ne mislimo da bi iko pod stare dane sam to poželeo, svojevoljno. Očigledno je da ukoliko niste dobili diplomu, kasno je da pod stare dane upisujete fakultet, no nije ni nemoguće. Ukoliko niste zagovornik učenja, možete pozajmiti knjige iz biblioteke i zabavljati se čitanjem, a takođe i naučiti mnogo zanimljivih stvari listajući enciklopedije.

Postoje i online studije koje nude časove matematike i stranog jezika i pružaju vam preko potrebnu edukaciju. U tome leži budućnost obrazovanja.

Sajt Ted Talks

Posetite sajt: www.ted.com koji će vam dati odgovore na pitanja koja su vam ikada u životu pala na pamet. Ovaj sajt ne samo da nudi raznovrsne podatke i dotiče se raznih životnih tema, on takođe daje prostor da date i svoj sud, mišljenje.

The History Channel

Pored negativnih uticaja koje ima na naš život, televizija nas može naučiti mnogim stvarima, samo kada se gleda pravi kanal. Možete gledati “The History Channel” i upoznati se sa drevnim znamenitostima i istorijom sveta.

Ono što vas čeka na kanalima ovog tipa jesu edukativne emisije koje kultivišu društvo i povećavaju svest građana o određenim temama.

3 42 Životne lekcije: Učimo svaki dan

Naučite strani jezik

Verovatno imate neostvarenu želju iz mladosti da znate neki strani, neuobičajeni jezik. Sada imate šansu za to, a kako drugačije nego uz pomoć online tehnologija koje ne oduzimaju mnogo vremena i možete sami odrediti tajming.

Kada imate slobodno vreme, imaćete velike šanse da ga iskoristite kako valja.

Čitajte

Čitajte knjige, čitajte novine, najnovije vesti… bilo šta, samo čitajte.

Oni pametniji kažu da je u čitanju spas, jer se tako hrani mozak i puni drugim informacijama, pa sebe manje opterećujete ličnim problemima. Kakav trik, zar ne?

2 42 Životne lekcije: Učimo svaki dan

Izvor fotografija: najboljamamanasvetu.com, digitaltrends.com


Violeta Stojanović

Editors choice