Da li se i vi ponekad osećate kao da vas je pregazio bager ili pogodio cunami? Stres je savremeni neprijatelj broj jedan, a naporan rad i rano ustajanje ni ne mogu da rezultiraju drugačije nego hroničnim umorom. Jednoobrazna svakodnevica, gužva u saobraćaju, netolerantan šef, zahtevni ukućani – ponekad nam se svima čini kako ćemo jednostavno podleći pod pritiskom.

Pesimisti bi konstatovali da je tako svima, a oni optimističniji bi vas uputili na modenske, preskupe tretmane kod stručnjaka. Naravno, depresiju i umor ne smete zanemarivati i svoja osećanja gurati pod tepih, ali bi valjalo probati sa proverenim receptom koji nam dolazi sa Zapada – kreiranje sopstvene chill out zone. Posvetite sebi svega pola sata dnevno i uverićete se kako je svet i dalje ružičast. Predstavljamo vam nekoliko kutaka za odmaranje koji su po našem mišljenju pravi melem u ovo ubrzano, moderno doba.

Jastuci u jarkim bojama i stočić sa kafom Zona za odmor i uživanje

Gomila raznobojnih jastuka garantuje udobnost

Ljuljaška u potkrovlju sa tri jastuka Zona za odmor i uživanje

Ljuljaška i vino posle napornog dana

Futuristički ležaji u obliku kamenja cveta i pletenice Zona za odmor i uživanje

Futurističke varijante popularnih fotelja

Jaje ljuljaška sa crvenim jastucima Zona za odmor i uživanje

Viseće jaje i dobra knjiga - da se bar nakratko zaborave brige

Kutak za odmaranje na terasi Zona za odmor i uživanje

Ukoliko imate mogućnosti, preselite svoj kutak u otvoren prostor

Muškarac spava na gigantskoj visećoj mreži Zona za odmor i uživanje

Neobičan krevet za hrabre

Tri šatora Zona za odmor i uživanje

Šatori u zatvorenom – idealno rešenje za sve one koji ne znaju kako da ograde svoj prostor za uživanje

Drvena ljuljaška u spavaćoj sobi Zona za odmor i uživanje

Ljuljaška u dnevnoj sobi – san svake zaposlene osobe

Zato preporučujemo – svaki put kada osetite nalet nezadovoljstva, kada se osećate usamljeno ili umorno, napravite hladnu limunadu, blago zamračite sobu, pustite neku ambijentalnu muziku, zatvorite oči i prepustite se uživanju u vašoj ličnoj zoni za opuštanje. Život je kratak da bismo ga trošili na nevažne stvari, a kako je jednom neko mudar rekao “prestanite se nervirati, jer nerviranje ubija život”, pa možda ne bi bilo loše da krenemo sa primenom ovog zlatnog pravila i pokušamo da stvaramo optimizam i dobro raspoloženje, skupljajući pozitivnu energiju u našem kutku za odmor.


Nataša Delač voli ljude, smeh do suza, igranje igrica i prvu jutarnju kafu. Za nju, najlepši je osećaj kada prvi put u godini vidi more. Obožava putovanja, čaroliju i čuda.

Editors choice