Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Zumba fitness – pokreni svet na novi ritam!

Zumba fitness – pokreni svet na novi ritam!

Da li ste spremni da kroz zabavu dovedete sebe u formu? To je upravo ono što Zumba program jeste u potpunosti. Vežbanje kroz zabavu, zvuči idealno hajde da provirimo u zumba svet i otkrijemo kako funkcioniše.

Zumba je fitness program koji sjedinjuje igru i vežbanje. To je uzbudljiv, efikasan i lak program za praćenje, Latino inspirisan, spaljuje kalorije, dance fitness zabava koja nas tera da se pokrećemo i zabavljamo a i da budemo radosni i zdravi. Osmislio ga je igrač i koreograf Alberto Perez (Alberto Beto Perez) iz Kolumbije tokom devedesetih godina.

Program kombinuje internacionalnu muziku sa igrom u nameri da učini vežbanje zanimljivim. Najčešće je to Gramijem (Grammy Award) nagrađena muzika bržeg ritma. Od 2001.  godine kada je osvojio svet pa do danas prerastao je u najveći plesno-vežbajući program koji je isprobalo preko 12 miliona ljudi, svih oblika, građe i starosti.

Zumba programi se organizuju na 110 hiljada lokacija sa licenciranim instruktorima i to u 125 zemalja. Takođe su dostupna i DVD izdanja sa programom vežbanja koji mozete primeniti i kod kuće, kao i Zumba video igra kroz koju možete igrati i zabavljati se.

Verovali ili ne ovaj program je nastao slučajno kada je jednog dana igrač i koreograf Beto pošao da održi standardni aerobik program i shvatio da je zaboravio standardnu muziku za aerobik. Palo mu je na pamet da čas spase i realizuje koristeći svoj miks muzike koji je stalno nosio u rancu, a to su bile mešavine salse i merengea uz koji je on odrastao. Spontano je stvorio novu vrstu plesa – fitnesa koji pušta da vas muzika ponese i da iz nje proizađe pokret. Energija je preplavila salu, a ljudi nisu mogli prestati da se osmehuju. Njegova grupa je volela ove novine i revolucionarna ideja je rođena. Zumba fitness party.

Ovaj se stil vežbanja prvo preselio u Majami na Floridu, gde su ga podržali još dvoje kolega iz Kolumbije takođe plesača i fitness instruktora, a ubrzo se zumba pretvorila u preduzeće i zaštićeni brend koji osvaja svet. Ovaj se program i dalje razvija, menja i širi ali je njegova osnovna zamisao ostala ista: vežbanje iz zabave, vežbanje koje jeste zabava i koje donosi samo čistu sreću.

Zumba vizija je da se prazne sale širom sveta popune Zumba ljudima koji će ruku pod ruku vežbati sa najboljim instruktorima i živeti filozofiju zdravlja, sreće i ljubavi prema svemu što radite i čime se bavite, a naročito prema vežbanju.

Osvaja zar ne?

Nije potrebno da znate da igrate, nije potrebno da imate iskustvo u igri i vežbanju – sve što vam treba je samo dobra volja. Ostalo će doći samo od sebe,  a uz to ćete  i bolje izgledati, odlično  se provesti, bolje osećati, biti sigurniji i imati više samopouzdanja, imati bolje držanje i strukturu tela.

Princip Zumba Fitness-a je da svako može da trenira. I mladi, i stariji… koraci nisu teški, ali se njihovim intenzivnim ponavljanjem u raznim varijantama dolazi do efekta vežbi. Neki čak opisuju Zumbu kao “vežba u senci”, jer na jedan lak i zabavan način vi u stvari vežbate. Pored toga što se ovakvim vežbanjem aktiviraju mišići celog tela, velika pažnja se pridaje upravo estetski najugroženijim delovima tela, kao sto su zadnjica, butine i stomak.

Javite nam utiske!


Ivana Aćimić je arhitekta, zaljubljenik u modu i putovanja, kao i dobre knjige, muziku i filmove. Veliki je fan španske kulture i mode. Uvek se vodi rečenicom kreatora Yves Saint Laurent-a “Fashion fades, style is eternal”. Propagira male stvari koje život čine lepšim. Autorka je bloga Street Art_Life Style_Fashion and Co.

Editors choice