Mnogim ženama traganje za kupaćim kostimom predstavlja pravu noćnu moru. Zar nije vreme da se to promeni? Kako bi bilo da se probudite jednog dana i uzbuđeni krenete u kupovinu novog bikinija, iako vaše telo nije u idealnoj formi? Dajemo vam savete kako da izaberete kupaći koji vam najbolje pristaje.

Kratak torzo

Tajna produživanja kratkog torzoa leži u dodavanju dužine i podizanju obima grudi. Široke bretele oko vrata povećavaju gornju površinu tela, dok plitak donji deo bikinija pomaže da se izduži središte figure. Savet je držati se dalje od dečački krojenih šortseva, koji će učiniti da torzo izgleda čak i kraće.

Slika 152 10 kupaćih kostima: Koji od njih idealno pristaje vašoj figuri?

Model koji izdužuje figuru

Dugačak torzo

Razbijanje dugačkog torzoa moguće je visoko sečenim i uskim šortsevima, koji dosežu do pupka i skraćuju razdaljinu između obima grudi i kukova. Kombinacija različitih boja gornjeg i donjeg dela bikinija takođe će pomoći da torzo izgleda kraće.

Slika 246 10 kupaćih kostima: Koji od njih idealno pristaje vašoj figuri?

Dubokim donjim delom je postignuto skraćenje torzoa

Sitna pozadina

Žene sa ravnom zadnjicom i uskim kukovima trebalo bi da kupuju donje delove koji su centralno sečeni i sa talasastim rubom. Oba elementa rade protiv spljoštenosti i odaju utisak lepo oblikovane pozadine.

Slika 339 10 kupaćih kostima: Koji od njih idealno pristaje vašoj figuri?

Brazilke su idealne za devojke sa malim oblinama

Široki bokovi

Širina kukova i butina se može sakriti boksericama ili širokim trakama i kaiševima u okviru donjeg dela bikinija. Skrenite pažnju na detalje dekoltea i klonite se smelog dizajna na donjem delu kostima.

Slika 432 10 kupaćih kostima: Koji od njih idealno pristaje vašoj figuri?

Atraktivan gornji deo kostima skreće pažnju sa naglašenih bokova

Bujno poprsje

Kod devojaka sa širokom bistom glavna briga je podrška i pokrivenost. Idealan kostim za ovakav tip je sa velikim tvrdim korpama koji se vezuje oko vrata, a najbolji dizajnerski detalji koji vizuelno utiču na smanjenost su kvadrati.

Slika 525 10 kupaćih kostima: Koji od njih idealno pristaje vašoj figuri?

Duboke korpe sa detaljima za vizuelno smanjenje bujnog poprsja

Mala bista

Ako niste nadareni u oblasti grudi, sigurna varijanta su topovi nalik korsetima sa efektom podizanja grudi. Takođe, žene sa malim grudima bi trebalo da beže od modela sa spojenim bretelama. Za ovakav tip najbolje su klasične bretele.

Slika 625 10 kupaćih kostima: Koji od njih idealno pristaje vašoj figuri?

Korset sakriva nedostatak oblina

Muška građa

Da razbiju dečački oblik figure, žene bi trebalo da tragaju za kostimima sa unapređenim elementima. Topovi sa punjenim dekolteom su idealni. Donji deo bikinja treba da bude niže na kukovima i mora imati zavodljive detalje u vidu trakica ili šnala. Jednodelni monokini sa isečenim bočnim stranama stvoriće iluziju o figuri u obliku peščanog sata.

Slika 723 10 kupaćih kostima: Koji od njih idealno pristaje vašoj figuri?

Ženstveno

Atletska građa

Žene sa atletskom građom bi trebalo da se fokusiraju na kostime sa ženstvenim printovima. Pokažite svoju zategnutost. Omekšajte oblast grudi upadljivim detaljima i uvek preskočite modele u obliku bokserica.

Slika 820 10 kupaćih kostima: Koji od njih idealno pristaje vašoj figuri?

Akcenat je na gornjem delu bikinija

Obline

Za zaobljene figure, idealni su jednodelni kostimi sa uzdužnim prugama, naborima i sitnim detaljima koji vizuelno izdužuju. Bretele vezane oko vrata u obliku slova V pomažu da se stvori vitka silueta.

Slika 913 10 kupaćih kostima: Koji od njih idealno pristaje vašoj figuri?

Naboran materijal najbolje prikriva obline na stomaku

L, XL

Osobama punijeg stasa se savetuje da biraju kostime koji zatežu i oblikuju neželjene naslage. Pre kupovine, potrebno je proveriti koncentraciju spandeksa i stežućih vlakana, jer samo u velikim količinama ovi sastojci imaju efektno dejstvo. Takođe, treba tragati za jednodelnim kostimima koji skupljaju delove oko stomaka. Sitan print deluje kao kamuflaža, tako da ne treba bežati od životinjskih otisaka, cveća i geometrijskih oblika. Ukoliko osobe sa viškom kilograma ipak priželjkuju tankini, poželjan je dovoljno dugačak gornji deo koji prikriva kritičan pojas na dnu stomaka.

Slika 108 10 kupaćih kostima: Koji od njih idealno pristaje vašoj figuri?

Seksi i sa viškom kilograma


Dragana Pantelić. Arhitektura. Slagalice. Amy Winehouse. Zaljubljenost. Konji. Čudesna sudbina Amelije Pulen. D&G Light Blue. Upornost. Klavir. “National Geographic”. Lazanje. “Norveška šuma”. Pariz. Kreativnost. The Knife – “Pass This On”. Pozorište. Mala crna haljina i crveni karmin. Elegancija.

Comments