Crveni tepih – mesto gde će strogo biti ocenjivan vaš celokupan izgled, počevši od šminke, modnih dodataka, frizure, pa do onoga što će vas od komentara modnih poznavalaca ili proslaviti ili odvesti u propast – haljine. Dodela Oskara (Oscar), Gremija (Grammy), ili premijera nekog filma, nije bitno – crveni tepih je prava prilika da se zvezde pokažu u najboljem svetlu. Za vas smo izdvojili neke od najupečatljivijih haljina, koje nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Samo su zasenile ostale koji su se pojavili na nekom od važnih dogadjaja, jer je uvek glavno pokazati se na crvenom tepihu.

elizabet harli 10 najlepših haljina sa crvenog tepiha

Elizabet Harli (Elizabeth Hurley) u Versace haljini

Verovali ili ne, jedna haljina vas može vinuti među zvezde. Upravo to se desilo sa Elizabet Harli kada se 1994. godine pojavila kao pratnja Hju Grantu (Hugh Grant) na premijeri popularnog filma “Četiri venčanja i sahrana” (Four Weddings And A Funeral). “Zihernadla” haljina, kako je zovu, jedna je od najpoznatijih kreacija Đanija Versaćea (Gianni Versace), i prema rečima samog dizajnera kreirana je kako bi slavila čari zenskog tela, a ne sakrivala ih.

DZULIJA ROBERTS 10 najlepših haljina sa crvenog tepiha

Džulija Roberts (Julia Roberts) u Valentino haljini

Sam dizajner, Valentino Garavani, rekao je da je trenutak kada je ugledao Džuliju kako prima Oskara za najbolju glumicu u filmu “Erin Brokovič” (Erin Brokovich) u njegovoj kreaciji, jedan od najlepših trenutaka u njegovoj karijeri. Ova elegantna crna haljina, pozajmljena  iz Valentinove arhive i prvobitno napravljena za haute couture kolekciju za 1992. godinu, zasijala je na Džuliji specijalno za ovu priliku.

jlopez grammys 2000 gl 14jul11 rex b 10 najlepših haljina sa crvenog tepiha

Dženifer Lopez (Jennifer Lopez) u Versace haljini

Izgleda da je modna kuća Versace iznedrila samo hit haljine specijalno za crveni tepih. Džej Lo se sa svojim tadašnjim partnerom, Paf Dedijem (Puff Daddy), pojavila u “džungla” zelenoj haljini sa dubokim dekolteom, na dodeli Gremi nagrada 2000. godine, i tako lansirala ovu haljinu među zvezde. Donetela Versaće (Donatella Versace) je izjavila da je ova haljina bila prekretnica u njenoj karijeri, i da su mediji konačno stekli poverenje u njen rad, prvi put nakon smrti njenog brata Đanija.

KIRA NAJTLI 10 najlepših haljina sa crvenog tepiha

Kira Najtli (Keira Knightley) u Vera Wang haljini

Kira je izgledala vrlo graciozno u Vera Wang haljini boje tamne šljive, kada se pojavila na dodeli Oskara 2006. godine. Raznobojna Bvlgari ogrlica dodaje još eleganicije u njen već prefinjeni izgled. A da haljina moze uciniti nešto i u korisne svrhe, pokazala je Kira kada ju je prodala na aukciji za 7,900 dolara koje je kasnije donirala za gladnu decu u Africi.

KEJT VINSLET 10 najlepših haljina sa crvenog tepiha

Kejt Vinslet (Kate Winslet) u Ben de Lisi haljini

Ova elegantna i jednostavna haljina crvene boje, koju je nosila Kejt na dodeli Oskara 2002. godine, savršena je za ovakav događaj. Ben de Lisi je skrojio haljinu koja je učinila da Kejt izgleda fascinirajuće, a bretela od cveća je detalj koji se fantastično uklopio u čitavu kreaciju i učinio je još zanimljivijom.

halle berry 2002 10 najlepših haljina sa crvenog tepiha

Hali Beri (Halle Berry) u Elie Saab haljini

Hali je privukla pažnju noseći bordo Elie Saab haljinu na dodeli Oskara 2002. godine. Cvetni vez prekriva tačno one delove koje je potrebno, a ostavlja dovoljno toga otkriveno da zagolica našu mastu. Donji deo čini dosta materijala koji je na zanimljiv način iskorišćen tako da i dalje daje neki oblik glumičinim nogama.

hilary swank 10 najlepših haljina sa crvenog tepiha

Hilari Svonk (Hillary Swank) u Guy Laroche haljini

Nakon oštrih kritika, kada se pojavila u bebi roze haljinici na crvenom tepihu 2003. godine, izgledajući potpuno neozbiljno, Hilari nam se vratila u seksi i elegantnom stilu, noseći Guy Laroche tamnoplavu haljinu otvorenih leđa. Haljinu smo imali prilike da vidimo na dodeli Oskara 2005. godine, kada je Hilari osvojila Oskara za najbolju glumicu u filmu “Devojka od milion dolara” (Million Dollar Baby), a ona u ovoj haljini baš tako i izgleda.

odri hepbern 10 najlepših haljina sa crvenog tepiha

Odri Hepbern (Audrey Hepburn) u Givenchy haljini

Pa koja bi to lista najbolje odevenih bila potpuna bez neponovljive Odri? Nijedna, zato je stavljamo i na ovu listu zahvaljujući Givenchy haljini, koju je nosila 1954. godine na dodeli Oskara. Ova jednostavna bela haljina sa cvetnim vezom i kaišićem, koji ističe njen strukić, postala je instant klasik i jedna od najprepoznatljivijih haljina dvadesetog veka.

ANDJELINA DZOLI 10 najlepših haljina sa crvenog tepiha

Anđelina Džoli (Angelina Jolie) u Marc Bouwer haljini

Ova duga bela haljina od satena učinila je da Anđelina izgleda božanstveno kada se pojavila na dodeli Oskara 2004. godine. Ova haljina je jednostavna, a efektna, i ističe Anđine atribute na pravi način.

MISEL VILIJAMS 10 najlepših haljina sa crvenog tepiha

Mišel Vilijams (Michelle Williams) u Vera Wang haljini

Haljina boje šafrana u kombinaciji sa crvenim usnama i slatkom punđicom, dobitna je kombinacija za crveni tepih na dodeli Oskara 2006. godine. Glumica je sijala u haljini koja je isticala njen dekolte sa zanimljivim karnerčićima.


Jovana Radojčić često ume da se zanese u sanjarenju i isključi iz stvarnog sveta. Mašta da proputuje ceo svet, voli modu, knjige, film i fotografiju. “Style is knowing who you are, what you want to say and not giving a damn.” – YSL

Comments