Čim je došao decembar, u nama se automatski probudila ona praznična euforija i nostalgija za zimskim čarolijama. Topla porodična atmosfera, vreme praznika, blještava dekoracija, sneg napolju, smeh, radost, uživancija. Aaah, decembar… A u duhu ovog meseca koji je definitivno jedan od najomiljenijih mnogima od nas, predstavljamo vam najlepše snežne zamkove na svetu koji nas potpuno ostavljaju bez daha i zbog kojih tako želimo da sneg padne što pre! Hej, pa decembar je, atmosfera mora da bude potpuna!

Nojšvanštajn zamak u Bavarskoj, Nemačka

Sagrađen na zahtev kralja Ludviga II i to kao privatno vlasništvo i mesto gde bi se on povukao i osamio, danas je ovaj zamak jedan od najpoznatijih i najpopularnijih u celoj Evropi. Nema potrebe da se pitate zašto je to tako – veličanstven je, na samom vrhu litice, sa raskošnim sobama… Zvuči poznato? Zamak iz crtanog filma “Uspavana lepotica” nastao je po uzoru baš na Nojšvanštajn zamak!

zamkovi 1 10 najlepših snežnih zamkova na svetu

Palata cara Alekseja Mihailoviča, Kolomenskoje, Rusija

Ovaj zamak je prvobitno izgrađen šezdesetih godina 17. veka kao niz međusobno povezanih prostorija, hodnika i tremova, ali je kasnije srušen zbog dotrajalosti. Ruska vlada ga je obnovila 2010. godine i to pola milje južnije od prvobitne lokacije, a danas je vrlo popularna destinacija za sve koji dođu u Rusiju i koji žele da saznaju nešto više o caru Alekseju.

zamkovi 2 10 najlepših snežnih zamkova na svetu

Zamak Macumoto u Macumotu, Japan

Macumoto zamak je jedan od retkih zamkova u Japanu koji je izgrađen na ravnoj površini, a ne na nekoj planini ili brdu. Najlepši period godine kada bi trebalo obići ovu građevinu jeste proleće, upravo zbog cvetanja drveća trešnje koje stvara neverovatnu, beskrajno romantičnu atmosferu za šetnju.

zamkovi 3 10 najlepših snežnih zamkova na svetu
Comments