Živimo u svetu prepunom mogućnosti i mi smo jedini koji mogu sve, ali sigurna sam da ovo nije svet ljubomore i površnosti, da nismo ovde da živimo tuđ život i da se hranimo mržnjom i netrpeljivošću. Možemo preživeti i bez njih. Još kako!

Ovde smo da projektujemo ljubav. Kada se osećamo manje vrednim uvek ćemo pronaći način da se osećamo jadno. Svo bogatstvo nalazi se u nama samima i tek kada dođemo do njega možemo promeniti kvalitet života, možda i živote drugih, pa i svet! Kada volimo sebe voleće nas i drugi, a to je valjda i najveći dar za čoveka – voleti i biti voljen.
Ako stvarno “Put od hiljadu milja počinje jednim korakom”, hajde da počnemo da volimo sebe baš sada!

1. Ne krivite sebe zbog prošlosti kakva god da je. Uradili ste najbolje što ste mogli u tom trenutku.

Ne osuđujte sebe zbog sitnih propusta, izgovorenih reči i izgubljenih prilika. Postoji razlog zašto se to zove prošlost. Svi grešimo. Ponekad je i neuspeh sastavni deo uspeha. Na kraju uvek shvatiš da se poraz samo tako zvao na početku, da je na kraju uvek uspeh. Zbog toga volite svoju prošlost, budite zahvalni na njoj i budućnost će vam otvoriti nova vrata, možda tek tada i neka stara.

2. Pronađite vremena za sebe

Sva vaša moć leži u tišini i miru. Osamite se i družite sami sa sobom. Skoknite za trenutak u svoj svet i zapitajte se šta je to što zaista želite a onda uskočite u najudobnije farke i krenite. Krenite putem svojih snova šireći ljubav, jer tek tada ćete pronaći pravog sebe. Nećete poneti na onaj svet sadašnje probleme, propale ljubavi i ostale sitne neuspehe. Ponećete sposobnost da sanjate i volite!

happy 10 razloga zbog kojih bi trebalo da (za)volite sebe

Pratite puteve radosti i tamo gde su bili zidovi univerzum će vam otvoriti vrata

3. Pomozite drugima kad god vam se ukaže prilika i osećaćete se bolje

Vaša je stvar da li ćete to raditi zbog sebe ili zbog njih, ali pomozite. Zar nije jedno od najlepših osećanja kada znate da ste nekome pomogli i da se neko zbog vas oseća bolje? Uputite nekome osmeh i lepu reč, pružite ruku onome kome je potrebna. Neko će vam biti zahvalan što ste mu ulepšali dan i bolje ćete se osećati. Uostalom, koliko dajete toliko ćete i dobiti. Pružajte ljubav i biće vam uzvraćena.

Comments