Ne morate biti osobenjak i usamljenik, da biste najviše od svega cenili trenutke koje provodite sami, bez interakcije, bez ispunjavanja potreba i želja drugih ljudi. Takođe, to ne znači da ste sebični, nego da volite da se družite sa sobom, više nego sa drugima. Imate pravo da odbijete svaki poziv na druženje i da provedete dragocene trenutke samoće baš onako kako želite, bez obzira šta bilo ko o tome misli i kako se zbog toga oseća.

Planiram da provedem vikend bez ikakvih planova

Ljudi jedva čekaju vikend, planiraju izlaske, izlete, druženja, posete, putovanja. A vi planirate da ovog vikenda izbegnete učešće u bilo čijim planovima. Možda ćete sređivati stan, ako vam bude do toga. Možda ćete se izležavati i lenstvovati, iako je napolju divan dan. Ili ćete izaći u šetnju, iako pada kiša i duva vetar.

Jedva čekam da mi bude dosadno

Oni kojima je dosadno čim ostanu sami i nemaju šta da rade, misliće da ih zezate, kad izjavite ovako nešto. A vi samo čeznete za trenucima kad nećete morati ništa i ni sa kim da radite i kad ćete moći da se bavite sobom, makar to značilo da samo ništa ne progovorite ceo dan. Ili bar nekoliko sati.

samoca 10 stvari koje razumeju samo oni koji vole samoću

Provod, izlazak, druženje, ne hvala, radije ću da čitam

Ili da gledam neki film ili radim nešto kreativno što me ispunjava i zadovoljava više nego površna druženja.

Nemam društvo za izlazak, ali mi nije ni potrebno

E, sad mi se ide negde na neku fensi klopu. Ili u gužvu, na đuskanje. I onda odete sami i provedete se super. Pitanje društva za izlazak vam je uvek bilo suvišno i smešno kad ga drugi ističu kao problem.

Idem u šetnju sama, što?

Mnogi šetaju pse, jer im je to način da izađu u šetnju a da ne budu sami, tojest, da imaju neki razlog za šetnju. A vi idete u šetnju zbog šetnje. Da hodate, dišete i gledate oko sebe.

Comments