Čuvajte i negujte svoje telo, zato što je ono vaš hram i biće vam potrebno celog života. Prihvatite ga takvo kakvo je, volite ga i hranite kvalitetnim sadržajima svake vrste. Da biste se osećali dobro u svojoj koži – što je ključno za vaše samopouzdanje – morate imati dobar stvar prema svom telu. Ovo su pojedine telesne istine koje oslobađaju vaš duh. Naročito ih imajte u vidu ako sebe neprekidno maltretirate dijetama i gladovanjem, zamišljajući da ćete biti lepši i srećniji kad smršate. 

Vaše telo je lepo i divno, jer vam omogućava da iskusite stvari koje volite. Vaše uši čuju vašu omiljenu pesmu, vaše oči vide prelep dan, vide druge ljude i omogućavaju vam da čitate (kao što činite sada). Vaša usta vam omogućavaju da uživate u večeri sa prijateljima i da sa njima razgovarate. Vaš um procesuira vaša iskustva. Noge vas nose od mesta do mesta, rukama grlite one koje volite. Ne gledajte svoje telo kao oklop koji vas onemogućava, već se usredsredite na sve ono što možete – zato što imate telo. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Vi ste duhovno biće u fizičkom iskustvu življenja, što znači da vam telo obezbeđuje i omogućava to iskustvo. Treba da ga održavate, poštujete i negujete, a ne da ga kažnjavate. 

Vaš stomak treba da se stisne i preklopi kad se sagnete, to je normalno. Nemojte mrzeti svoj stomak zbog toga što se ponaša prirodno. Isto tako, mnoge žene nemaju razmak među butinama, stvar je građe. Ne pokušavajte da smršate toliko da se taj razmak napravi, ne postavljajte sebi tako trivijalan i uvrnut cilj. 

Ako ste mršaviji, ne znači da ste privlačniji. Vaša privlačnost, senzualnost, harizma i šarm ne zavise od kilograma. Ima mnogo veoma privlačnih žena koje imaju više nego raskošne obline i ima mnogo mršavih koje deluju izgladnelo i beživotno. 

Trebalo bi da jedete kad ste gladni. To ne znači da treba da pojedete kilo hrane, svaki put kad vam stomak zakrči, ali ne treba da gladujete, jer telo to doživljava kao kažnjavanje i reaguje otporom. Gricnite nešto. 

Kosti bez mesa pod kožom, nisu lepe. Stvarno nisu. Ramena koja štrče, kolena krupnija od butine, vidljiva rebra. Tako izgledaju siroti izgladneli psi, kojih vam je žao kad ih vidite. Žena ne treba da izgleda tako.  

Ako ste prirodno mršavi, u redu je. Niste manje ženstveni jer nemate obline na pravim mestima. U svetu žena koje gladuju, bore se sa suvišnim kilogramima i beskrajno vam zavide, možete se osećati diskriminisano. Vi ste mršavi, postigli ste ideal miliona žena, nemate šta da se bunite i da zamerate svom telu. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Biti zdrav i u formi su subjektivne kategorije i one znače da vaše telo funkcioniše u skladu sa onim što vi očekujete i što su vaši standardi. Možda ste u formi kad se popnete na treći sprat, a da vam se ne zavrti u glavi i da ne hiperventilirate, kao što je neko u formi kad je spreman za maraton. Svi imamo svoje limite – odredite svoje u skladu sa onim što je za vas zdravo i prihvatljivo. Vežbajte rekreativno, a ne kao da se spremate za Olimpijadu, trudite se da uvedete zdrave navike koliko vam je prihvatljivo, a ako imate neke nezdrave, budite sa njima u prijateljstvu. Ako pušite, odbacite ideju da se trujete i škodite sebi i uživajte u pušenju. Kad imate takav stav, onda manje i pušite, provereno. 

Sve u svemu, vaše telo se ne tiče nikog drugog. Možda verujete da se tiče vašeg intimnog partnera, ali ni to nije istina. Ne treba da pokušavate da preoblikujete svoje telo i prilagodite ga ukusu svog partnera – on treba da vas prihvata i voli takve kakvi ste, kao i vi njega. 

Ljubav je veća od straha i nesigurnosti. Da li verujete da samo vitke i zgodne devojke pronalaze ljubav? Pogledajte malo bolje oko sebe, pa ćete se uveriti da to uopšte nije istina. Pronalaženje partnerske ljubavi nema veze sa kilogramima, formom, dužinom nogu i savršenom kožom. Ali, ima mnogo veze sa otvorenošću za ljubav, sa pronalaženjem ljubavi prema sebi, sa dozvolom da u vaš život uđe neko ko će vas voleti bezuslovno. 

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Brankica Milošević 

Comments