Svi volimo stare pesme, a pogotovo one uz koje smo odrastali, što u našem slučaju podrazumeva devedesete i početak dvehiljaditih godina. Sećate li se koliki su hitovi bili Macarena, Baby One More Time, Livin La Vida Loca… a sad zamislite da su se pojavili danas, u vreme društvenih mreža, a posebno TikToka, koji bi zasigurno eksplodirao od dobre muzike… Evo koje pesme bi dovele do toga…

Girlfriend – Avril Lavigne

Pre nego što je Olivia Rodrigo stupila na scenu, imali smo Avril Lavigne kojoj smo se okretali kako bismo slušali besne tinejdžerske pesme o ljubavi i raskidu. Hey, hey, you, you, I could be your girlfriend je možda najprijemčiviji stih u pop istoriji, a da je Girlfriend izašla danas, nema sumnje da bi je generacija Z na TikToku pevala širom planete.

Vogue – Madonna

Vogue je jedna od onih pesama uz koje je nemoguće ne zaplesati. Zamislite kako bi ikonična koreografija danas bila predstavljena na TikToku? Što se u savremeno doba čak i dešava. Voguing postaje sve prisutnija plesna veština, koju obožavaju da izvode drag, queer, ali i straight ljudi po disko klubovima.

Obsessed – Mariah Carey

Obsessed je ikonična danas koliko je bila po premijeri. Budimo iskreni, ko danas ne bi pevao why you so obsessed with me? na TikToku?! Mi bismo sigurno. Ne samo da je numera idealna za pevanje, već može predstavljati ultimativni audio-zapis uz plesanje, šminkanje i predstavljanje modnih trendova… Mogućnostima nema granice. Podsećamo da oko pesme vlada trač da ju je Mariah posvetila Eminemu…

Take On Me – A-ha

Svi smo bili svedoci kako je Blinding Lights pevača The Weeknda zaposela TikTok. Budući da je ona u sličnom ritmu kao i Take On Me, himni osamdesetih, sigurno je da bi i klasik grupe A-ha danas bio neverovatno popularan na ovoj društvenoj mreži. Spot na Jutjubu trenutno ima preko milijardu i trista miliona pregleda, pa zamislite da je objavljen u današnje vreme?

Paper Planes – M.I.A.

M.I.A. je promenila pravila igre kad je objavila Paper Planes davne 2007. godine, a numera i danas nije ništa manje legendarna. Nema sumnje da bi badass stihovi u kombinaciji sa zvucima pištolja i kase oborili TikTok.

Comments