Pomisao na dugotrajno, zamorno spremanje domaćih kuvanih jela može da bude demotivaciona, uprkos dobrom apetitu i praznom stomaku (naravno, ukoliko se ne baviš kulinarstvom ili uživaš u svakodnevnom spremanju hrane za koje imaš dovoljno vremena). Da bi uskladila ručavanje sa raspoloživim vremenom kupuješ gotovu hranu.

Ali, ako ne želiš u potpunosti da se odrekneš svojih kulinarskih aktivnosti i spremna si da izdvojiš određeno vreme da bi dobila jelo baš po tvom ukusu, rešenje je spremanje hrane u mikrotalasnoj pećnici. Zvuči oskudno jer si navikla da u njoj uglavnom podgrevaš jela ili spremaš kokice, pa će te iznenaditi šta sve možeš da napraviš upravo pomoću nje. Pronašli smo deset recepata za lako i brzo pripremanje jela koja će zadovoljiti tvoj apetit i željeni ukus – pogledaj koja su i veži kecelju za svoje petominutno kulinarstvo!

Pečeni krompir

Jedna od namirnica koja je u svim oblicima spremanja vrlo ukusna i uvek među prvim izborima. Operi krompir zajedno sa ljuskom i u odgovarajućoj posudi stavi u mikrotalasnu pećnicu da se peče 4 – 8 minuta ( u zavisnosti od jačine pećnice). Nakon što je gotovo, probodi ga viljuškom ili nožem da proveriš da li je potpuno spreman. Možeš ga raseći, dodati sira ili sitno seckane pančete i još malo zapeći. Vrlo jednostavno i sočno.

Kolači u šolji

Nije ti potreban nikakav specijalan recept za ovaj kolač, možeš sama da improvizuješ sa sastojcima koje voliš. U šolju stavi malo brašna, kakaa, mleka i praška za pecivo, dodaj jaje i sve to lepo promešaj da se sjedini. Uvek možeš dodati neke sastojke koje voliš – sitno seckanu čokoladu, bademe, lešnike… Kada je kolač spreman, odozgo možeš staviti kuglu sladoleda ili čokoladni sirup.

jelo 2 10 ukusnih jela koje možeš spremiti u mikrotalasnoj pećnici

Jaja

Spremaj ih na onaj način koji najviše voliš, pečena na oko, kajganu ili omlet – sve je izvodljivo. Pronađi odgovarajuću pliću posudu, promešaj jaja i stavi da se peku. Kako bi bila sigurna, na pola pečenja izvadi i promešaj ponovo. Slobodno ubaci pre pečenja u promešana jaja seckanu šunku, papriku, luk ili narendan sir da bi dobila ukusan omlet.

Comments