Šezdesete i sedamdesete godine zaista su bile neverovatan period kad se u svetu toliko toga dešavalo, kad su bili aktivni hipi pokreti, promene u modi, muzici, godine feminističkih pokreta i borbe za ženska prava. Moda sedamdesetih se razlikuje od svih drugih i može se prepoznati na prvi pogled, a isto tako ćete odmah prepoznati i parove koji su obeležili ovu deceniju.

Pojedini od ovih parova su i dalje zajedno i divimo se njihovoj ljubavi – jedni više nisu sa nama, a drugi su se, nažalost, rastali.

Sasha Czack i Sylvester Stallone 

Sasha Czack je imala priliku da upozna Stallonea još pre nego što je postao svetski poznat zbog uloge u filmu Rocky. Par se venčao 1974. godine, a dve godine kasnije – Stallone se probio u svetu glume. Par je nakon toga imao razne nesuglasice, da bi se rastao 1985. godine. I pored toga moramo reći da su zajedno izgledali fenomenalno.

Audrey Hepburn i Andrea Dotti

Nakon što se razvela od Mella Ferrera 1968. godine, Audrey Hepburn se zaljubila u italijanskog psihijatra Andreu Dottija. Venčali su se 1969. godine, a sedamdesetih smo ih mogli videti kako zaljubljeni šetaju ulicama Rima.

Bianca i Mick Jegger

Mick i Bianca Jegger su sedamdesetih bili ono što su Angelina Jolie i Brad Pitt bili dvehiljaditih. Nijedan par u tom periodu nije bio toliko fotografisan. Svima su poznate fotografije sa njihovog venčanja i zaista su izgledali prelepo zajedno. No, par se razveo nakon sedam godina braka – 1978.

Priscilla i Elvis Presley

Priscilla i Elvis su se upoznali kada je ona imala samo 14 godina, a on 24. Njihova ljubav je trajala sve dok ona nije postala punoletna, te se za njega udala kada je napunila 21 godinu, 1967. Bili su jedan od najpoznatijih parova s kraja šezdesetih i početka sedamdesetih godina. No, par se razveo 1973.

Joanne Woodward i Paul Newman

U toku sedamdesetih, Joanne Woodward i Paul Newman su već čitavu deceniju proveli u braku, a venčali su se 1958. godine. I pored toga, ovo je bio jedan od parova koji je obeležio čitavu eru.

Comments