Ako se vodiš klasikom, voliš minimalizam i držiš se pravila da trendove treba da prilagođavaš sebi, vrlo je verovatno da ćeš u nekom trenutku shvatiti da je gotovo svaki komad odeće ili aksesoara koji imaš – dosadan! Već viđen, već nošen, već istrošen… Ali, pre nego što potoneš u ubeđenje da nemaš šta da obučeš i da je sve bezveze, seti se da baš ti basic komadi čine osnovu svakog stajlinga i da ih je lako nadograditi u pravcu koji si pronašla kao inspiraciju. Zato, pred tobom je lista tih “dosadnih” ali apsolutno uvek must have komada koje ćemo voleti ovog i svakog narednog leta koliko god bile “neoriginalne”!

Šešir

Ukoliko se i tebi dešava da ti teme izgori na suncu (ne, ni meni nije jasno kako!) naravno da je šešir spas. Pa ipak, taj šešir ne mora da bude bilo kakav – bucket hats su jako popularni u poslednje vreme, ali ako ti se ovakav trend kasnih devedesetih i ranih dvehiljaditih ne dopada, sasvim je u redu da odabereš one lepše i ženstvenije pletene. Odlični kako za šetnju gradom, tako i za plažu!

Višenamenski jednodelni kupaći

Kada kažem višenamenski, mislim na model koji možeš da nosiš ne samo kao kupaći, već i kao bodi kada izlaziš! Zato i treba da bude jednodelni (može na jedno rame) i od nešto drugačijeg materijala kako bi se lepo kombinovao uz džins ili lagane suknje i kako ne bi izgledala kao da si pošla na plažu (osim ako nisi, naravno).

Sandale koje idu uz sve

Leto je za sandale i savršen pedikir, ali ako ne želiš da previše razmišljaš o tome šta ćeš kada obuti, najlakše je da pri ruci uvek imaš omiljeni model koji se slaže uz baš sve što inače voliš da nosiš. Neka to bude jednostavniji model koji će lako ispratiti kako ležernije, tako i one formalnije stajlinge.

Basic bela majica

Nikada nećemo prestati da volimo basic bele majice, a i zašto bismo kada je to jedan od onih komada koji se lako transformiše na način koji želimo i svaki put možemo da dobijemo novi, drugačiji i možda još bolji look. Ovog leta su u fokusu topovi ili lagane majice na tanke bretele, te se u sledećem šopingu možeš voditi ovim smernicama.

Ležerni šorts

Šorts koji će ti biti prijatan kao da si u helankama – e to želimo! Odaberi onaj lagan, sa visokim strukom i širokim nogavicama, od pamuka, lana ili sličnih materijala koji su kao stvoreni za leto. Pogađaš, odlično se slažu uz beli top i sandale koje idu uz sve!

Comments