Ako bih te pitala da navedeš makar neki citat ili stih o sreći, prva na pamet bi ti 100% pala Desanka Maksimović i njeno čuveno: “Sreća je lepa samo dok se čeka…” Ma daj! Pa ko će da čeka sreću? Dobro, ovde možda i nije u tome poenta, ali ako bismo to shvatile tako – zašto bismo dođavola čekale sreću? Ja želim da budem srećna sada, odmah, ovde, ovog trenutka, a ne posle. Mislim, hoću i posle, ali hoću i sada, da idemo redom. Priznaćeš da je u tome poenta, zar ne? Zato, ako i sama želiš da budeš srećna ovog trenutka, šta god da ti se dešava trenutno, ove stvari mogu da pomognu:

Idi u kratku šetnju. Bitno je da izađeš napolje. Ponekad je sve što ti je potrebno upravo svež vazduh. Da provetriš misli i osetiš se bolje. Veruj.

Ako ne možeš da šetaš istog momenta jer si, recimo, na poslu, posluži se trikom – gledaj u fotografije koje prikazuju prirodu, zelenilo, more, nebo… Da, izmamiće ti osmeh, navešće te da jedva čekaš leto, ali će učiniti i da se osećaš bolje.

Topla kupka pomaže, takođe. Samo stani pod tuš, pusti vodu da se sliva, zatvori oči i meditiraj. Ah, prelepo! Ako u ovo uživanje još dodaš i omiljenu, mirišljavu kupku prosto ćeš osetiti kako sva negativnost odlazi, nestaje!

sreca 3 11 načina da se osetiš srećnije ovog trenutka
Comments