Seks i pop muzika su išli ruku-pod-ruku još otkako je Elvis njihao kukovima. Ipak, lansiranje MTV kanala 1981. godine, ovu vezu je učinio još eksplicitnijom. Šokantni spotovi, kao što je onaj za pesmu Girls on Film grupe Duran Duran, rano su započeli kontroverzu, dok su Prince i Madonna sagradili pop imperije upravo na svojoj upornosti da pomeraju granice. Nije bilo lako izdvojiti 11 najseksepilnijih muzičkih spotova jer sličnih ima suviše, a razlikuju ih nijanse. Pojedini su se izdvojili – po hrabrosti, riskantnosti, neverovatnoj hemiji, ali i suptilnosti, krčeći put budućim generacijama… Jasno je da smo veliki broj izostavili…

Enrique Iglesias – Hero

Enrique je uvek umeo da izabere odgovarajuće heroine svojih spotova. Ko će zaboraviti teniserku Annu Kournikovu u njegovom videu za pesmu Escape? Ipak, ovde smo se odlučili za spot Hero sa Jennifer Love Hewitt, koji donosi za nijansu više misterije i drame. Jennifer je tad bila jedna od glavnih američkih glumačkih zvezda, proslavivši se u komediji Can‘t Hardly Wait i hororu I Know What You Did Last Summer, pa je ceo svet bio oduševljen kad ju je video uparenu sa Enriqueom, latino zavodnikom koji je osvajao muzičke liste početkom dvehiljaditih. Njihova hemija je neverovatna, a ovo je idealna prilika da je se podsetite…

Nelly – Hot In Herre

Ovo je numera koja govori o savršenom i logičnom odgovoru ljudskog organizma na visoku temperaturu. Nelly i njegov beli flaster, koji je neko vreme iz neznanog razloga nosio tačno na sredini između jagodice i obraza u skoro svakom svom spotu početkom dvehiljaditih, ulaze u noćni klub gde u velikoj gužvi igraju među ljudima koji se preznojavaju od vrućine. Kad usledi i požar koji zahvata krov – uključuju se prskalice koje hlade steamy atmosferu..

Kanye West – Fade

Motivi iz filma Flashdance su glavni fokus spota Fade, a plesačica i pevačica Teyana Taylor, nakon zahtevne koreografije i treninga, odlazi pod tuš gde joj se pridružuje suprug, košarkaš Iman Shumpert, pa im se, logično, javlja životinjski instinkt. Scena se iz vodene strasti pretvara u nadrealni porodični portret, gde se Taylor transformiše u znojavu lavicu dok joj bebu nose jagnjad. Dovoljno bizarno za Kanyeov fazon.

George Michael – Freedom! ’90

U spotu se pojavljuju supermodeli Cindy Crawford, Linda Evangelista, Naomi Campbell, Christy Turlington i Tatjana Patitz. Treba li dalje da objašnjavamo?

Janet Jackson – Any Time, Any Place

Janet je važila za svojevrsni seks simbol devedesetih, što je potvrdila i spotom za numeru Any Time, Any Place u kom sa komšijom ulazi u erotsku igru koja uključuje jagode i paru. Video je postao i reklama koja govori koliko safe sex može biti zabavan – any time, any place… be responsible.

Prince – Kiss

Prince je jedan od prvih muzičara koji je veliku pažnju posvećivao svojim muzičkim spotovima, posebno igrajući na kartu seksepila. Trudio se da neprestano pomera granice u svakom pogledu. Spot za Kiss se izdvaja, budući da ističe i Princeovo plesno umeće – u čemu mu pomažu gitaristkinja Wendy Melvoin i plesačica Monique Manning – čija prisna igra sa pevačem obezbeđuje i erotski naboj.

Comments