Svaka žena na ovom svetu ima svoju ličnu definiciju uspeha, ali postoje određene tajne koje uspešne žene međusobno dele. Na mnogim lifestyle magazinima možeš da čitaš o ženama koje su postigle ogromne stvari u svojoj karijeri i životu, naročito sada u dvadeset i prvom veku kada traje doba feminizma.

Kada sebe okružiš ženama koje te inspirišu i motivišu – i sama postaješ jedna od njih.

Svaka od tih žena reguliše stvari koje se pojavljuju u svakodnevnom životu na svoj način, a mi izdvajamo dvanaest stvari koje svaka od njih radi drugačije.

Veoma su strastvene po pitanju svega što rade

Sve sposobnosti koje poseduješ ti neće mnogo pomoći ako ih ne radiš sa strašću. Ako ne voliš ono što radiš i nisi strastvena po pitanju toga, veoma je moguće da nećeš biti motivisana da se istakneš kao uspešna žena na poslu. Ali ako imaš strast i ona te svakodnevno pokreće, naročito po pitanju karijere, svoj posao ćeš raditi sa zadovoljstvom, i nećeš ga doživljavati kao samo još jednu obavezu.

Ne očekuju savršenstvo – ni od sebe ni od ljudi oko tebe

Naučna istraživanja su dokazala da vreme i energija koji su utrošeni na potrebu da budeš “savršena” vodi samo do čistog ličnog nezadovoljstva. Uspešne žene znaju da one ne mogu sve da rade perfektno. Preterana samokritičnost ti nije prijatelj, naročito ako konstantno sama sebi ističeš svoje mane, što automatski utiče na tvoj posao, kao i na tvoje mentalno zdravlje. Svako od nas ostavlja određeni trag na ovom svetu, ali se previše nas trudi da bude savršeno. Nemoj pokušavati da budeš Wonder Woman, već sebe doživi onakvu kakva jesi – fantastična na svoj način.

Često postaju direktorke

Mnoge uspešne žene jako brzo shvate kako da dođu do takozvane “direktorske stolice”, tako da sa te pozicije možeš da postavljaš svoja lična pravila. Što se više u korporativnom svetu penješ na lestvici, postaje ti sve lakše, jer ti onda dobijaš sve više kontrole kojom raspolažeš kako želiš. Trenutak kada imaš kontrolu, imaš moć da sama sebi stvoriš balansirano, normalno i srećno mesto za rad za sebe i svoje zaposlene.

Dobro se udaju ili se uopšte ne udaju

Nije svakoj ženi na ovom svetu cilj da se dobro uda, ima i onih koje cene istinski partnerski odnos. Skoro sve žene koje su na visokim pozicijama su ujedno i supruge, a njihova druga polovina je uz njih sto posto kada je u pitanju podrška po pitanju njihove karijere. Sa druge strane, žene koje su slobodne su takođe ekstremno uspešne, seti se samo da su Oprah Winfrey, Condolezza Rice Diane Keaton samo neke od jako uspešnih žena koje nisu udate.

Comments