Diznijevi crtaći? Ma, gledala si ih toliko puta, zaista sve znaš napamet! Čak si i toliko čitala o njima da znaš baš sve detalje i zanimljive činjenice o svojim omiljenim “prijateljima” iz detinjstva. Stvarno? Sigurna si? A da li si znala ovo?

Sve Diznijeve princeze imaju plave ili braon oči, a samo Zlatokosa ima zelene oči. Pa, da se slaže uz zlatnu kosu, zar ne?

dizni 1 14 detalja u Diznijevim crtaćima zbog kojih ih više nećeš gledati istim očima

Zver u crtanom filmu “Lepotica i Zver” sastoji se od čak šest različitih vrsta životinja, a prelepe plave oči potiču od princa koji se kasnije “rađa”. Na izgledu Zveri se radilo zaista dugo, a krajnji rezultat je: griva lava, obrve gorile, brada bizona, vilica i zubi divlje svinje, telo medveda i noge i rep vuka. Wow!

dizni 2 14 detalja u Diznijevim crtaćima zbog kojih ih više nećeš gledati istim očima

Arijel, glavna zvezda “Male sirene”, u potpunosti je osmišljena po uzoru na glumicu Alisu Milano koja je tada imala 11 godina, a kasnije se proslavila ulogom u seriji “Čari”. Ne samo da je Arijel po izgledu vrlo slična Alisi, već i po svom ponašanju i karakteru.

dizni 3 14 detalja u Diznijevim crtaćima zbog kojih ih više nećeš gledati istim očima

Preslatki Iar (crtani film “Vini Pu”) i Optimus Prajm (crtani film “Transformersi”) govore istim glasom! Tačnije, i jednom i drugom je glas pozajmio glumac Piter Kalen.

dizni 4 14 detalja u Diznijevim crtaćima zbog kojih ih više nećeš gledati istim očima
Comments