Složićeš se da je kolekcija vojvotkinje od Kembridža impresivna, od dijamanata, preko safira, pa sve do bisera. Broševi, dijamantske tijare, možemo da zaključimo da je kutija za nakit od Kejt Midlton prepuna fascinantnih komada nakita. Zahvaljujući njenoj novoj porodici, Kejt je obasuta nakitom koji oduzima dah.

Prsten od roze zlata sa biserom

Iako na prvi pogled nije upečatljiv, ovo je prvi komad nakita koji je Vilijam ikada poklonio Kejt, što ga čini vrlo posebnim. Poklonio joj je viktorijanski komplet sa biserima i garnetom, što je nosila u više prilika, uključujući i diplomiranje.

Slika 1 1 18 najlepših komada nakita koje je Kejt Midlton dobila od kraljevske porodice

Verenički prsten princeze Dajane

Ovaj zaslepljujući prsten je prvo pripadao Vilijamovoj pokojnoj majci, princezi Dajani. U pitanju je dvanaestokaratni safir okružen sa 14 dijamanata i postavljen u belo zlato od 18 karata.

Slika 2 1 18 najlepših komada nakita koje je Kejt Midlton dobila od kraljevske porodice

Minđuše sa safirima i dijamantima

Na prvi pogled, nisu ni u pola upečatljive kao prsten, ali su takođe pripadale princezi Dajani. Vilijam ih je poklonio Kejt negde oko perioda njihove veridbe i venčanja, a ona ih je prvi put nosila u vreme njihove turneje po Kanadi.

Slika 4 1 18 najlepših komada nakita koje je Kejt Midlton dobila od kraljevske porodice

Cartier tijara

Ako nešto govori princeza, onda je to tijara. Na dan svog venčanja Kejt je nosila Cartier Halo tijaru koju je kupio kralj Džordž IV za kraljicu majku. Na njoj se nalazi 739 brilijantskih dijamanata i 149 baton dijamanata. Impresivno!

Slika 5 18 najlepših komada nakita koje je Kejt Midlton dobila od kraljevske porodice

Nakit sa belim i žutim dijamantima

Novi svekar princ Čarls je poklonio Kejt ovaj set koji sadrži narukvicu, minđiše i prsten kao poklon za venčanje. Nosila ih je mnogo puta, kako zajedno, tako i odvojeno.

Slika 6 1 18 najlepših komada nakita koje je Kejt Midlton dobila od kraljevske porodice

Zlatna burma

Napravljena je od velškog žutog zlata kako tradicija nalaže. Nije upečatljiva poput ostalog nakita, ali je definitivno podjenako bitna.

Slika 8 1 18 najlepših komada nakita koje je Kejt Midlton dobila od kraljevske porodice
Comments