Na prvi pogled, 18 se čini kao lep broj, a ipak, krije tolike zamke mladosti kojih se danas sa užasom sećaš. Dobro de, nije toooliko velika razlika između 18 i 28 godina, ali taj jedan kec nosi toliko životne mudrosti zbog koje se zahvaljuješ nebesima što si “matora”. Veruj mi! Sada, kada više nemaš 18 godina, ne moraš da:

Ideš u srednju školu koju si toliko mrzela! Da li zbog ljudi, da li zbog učenja i domaćeg, da li zbog nebitnih predmeta i gradiva kojih se više i ne sećaš, a kao, toliko su te cimali da naučiš za prelaznu ocenu. Ma daaaj! Naravno, čast izuzecima koji su voleli ovaj period odrastanja, kapiram da ima onih koji bi radije bubali latinski nego da sada idu na posao…

Razmišljaš o tome šta ljudi misle o tebi! Tada ti je bilo važno da budeš kul tinejdžerka, a danas? Danas si odrasla, samostalna i samouverena žena koja zna šta hoće i zna gde joj je mesto. Koga briga šta pričaju manji i nebitniji od tebe!

Se satima spremaš pre izlaska iz kuće! Naravno, želiš ti da budeš lepa (najpre sebi, ne drugima), ali ti je sada ipak maaalo više stalo do sna i dobrog odmora. Sada lagano možeš full da se spremiš za pola sata!

Imaš očajan ukus za muškarce! Neke stvari te prosto više ne lože. I dobro je da je tako!

Živiš sa roditeljima, ako to ne želiš! Čim ugrabiš priliku, bilo to studiranje ili posao, možeš da odeš od kuće i oprobaš se u samostalnom životu. Ako ti je sada teško da tako bivstvuješ, seti se koliko si to jarko želela kada bi te roditelji svaki put pitali: “A kad se vraćaš kući?”

Praviš dramu od svega! Koga briga da li ti je pukao nokat? Ili ti je bivši dečko nešto tamo pričao iza leđa? Ili se tvoji prijatelji međusobno ne podnose? Dobro, nije da je sve ovo nebitno, ali zaista ne mora ni da se podiže na neki tamo nivo!

blog 3 4 18 razloga zbog kojih ne želiš da ponovo imaš 18 godina
Comments