Ako ste pravi početnik u korišćenju šminke, uvek je korisno da nađete savete primerene vašem znanju i iskustvu! Pa dame, jednom sam i ja bila početnik i sada sam skupila svo svoje znanje o šminkanju u osamnaest saveta za početnike! Devojke, jeste li spremne? Hajde da pogledamo moje najbolje savete, nakon kojih ćete naučiti da profesionalno nanosite šminku!

Pazite na ten

Prvi savet o šminkanju početnika se najviše tiče nijanse tena. Pre nego što krenete da birate komade šminke i proizvode za hidratantnu negu, morate da odlučite šta sve na koži želite da prikrijete, koju boju tena imate i kako vaša koža reaguje na šminku.

Hidriranost

Stižemo do našeg drugog po redu saveta za početnike – hidratantna nega! Upravo zbog toga je važno da umete da prepoznate tip vaše kože! Da li imate masnu kožu? Ili kombinovanu? Kada saznate, moći ćete da odaberete savršenu hidratantnu negu za svoju kožu!

Podloga

Sledeći korak je prajmer (podloga za šminku)  i ujedno i sledeći savet o šminkanju za početnike! Prajmer zapravo služi da održava vašu šminku svežom i postojanom tokom celog dana. Ja  uvek koristim MAC prajmer i zaista pomaže da moja šminka preko dana ostane besprekorna.

Odaberite svoju nijansu

Jedan od najkorisnijih saveta o šminkanju za početnike najviše se tiče dobrog odabira adekvatne nijanse pudera! Potrebno je  da odaberete nešto što će se savršeno slagati sa bojom vaše kože, tako da prilikom nanošenja pudera ne  bude onih oštrih prelaza.

Eyes Makeup Tips 1 18 saveta o šminkanju za početnike

Pronađi svoju odgovarajuću maskaru

Kompaktni ili tečni puder

Većina početnika nema nikakvu ideju o tome kako da pravilno izaberu rumenilo ili puder. Da li je bolji kompaktni ili tečni puder? Pa, dame, ovaj savet o šminkanju za početnike se najviše odnosi na pitanje ličnog izbora. Kada sam ja u pitanju, prednost dajem kompaktnom puderu, ali mi se takođe sviđa preciznost koju nudi tečni ili kremasti puder. Šta vi mislite, koji će se vama više svideti?

Bronzer

Ako ste početnik, bronzer se može učiniti previše komplikovan za korišćenje. Moj savet  je da pronađete odgovarajuću nijansu, ali i da ga ne nanosite u velikim količinama. Izvlačenje kontura lica uz pomoć bronzera je sjajan način da stvarno svom licu date savršen letnji sjaj! Samo natapkajte malo na obraze, čelo i nos, pa će istaći vaše crte lica!

Rumenilo

Rumenilo je još jedan komad šminke čije se korišćenje može učiniti suviše komplikovanim za jednog početnika u šminkanju. Dame, samo zapamtite – pronađite odgovarajuću nijansu koja se uklapa sa vašom bojom kože i  nemojte da nanosite proizvod u debelim slojevima! Nekad je manje više!

Odabir maskare

Kada sam ja u pitanju, maskara je jedan od omiljenih komada šminke i volim da isprobavam najrazličitije proizvođače! Bitno je da  maskara bude postojana i efektna za produžavanje trepavica.

Trikovi sa olovkom za oči

Jedan savet za početnike: trebalo bi da počnete da isprobavate različite načine šminkanja koji se postižu olovkom za oči! Mačkast izgled, spuštena izvučena linija, iskošena izvučena linija – sve vam je to na raspolaganju, samo  treba da pronađete izgled koji vama posebno odgovara! Takođe, treba da odaberete boju koja vama dobro stoji i koja će stvarno istaći vaše lepe oči!

10 large 18 saveta o šminkanju za početnike

Savršeno našminkane oči

Istaknite boju svojih očiju

Postoji hiljade načina na koje možete da istaknete prirodnu boju svojih očiju. Ovaj savet za početnike u šminkanju se najviše tiče korišćenja olovke za oči, maskare i čak malo senke za oči. Sve to će dodatno istaći vašu prirodnu boju! Što se mene tiče, ja imam zelene oči i najbolje mi pristaju ljubičaste nijanse.

Ruž

Pa, nikada nisam bila veliki obožavatelj ruževa za usne. Imam poveću kolekciju ruževa i nikad ih ne koristim, ali ništa vas ne košta da ih isprobate! Postoje hiljade prelepih boja i još toliko različitih vrsta ruževa koji zaista mogu da naglase vaše usne i učine ih punijim. Zašto ne biste isprobali nekoliko nijansi i vidite kako vam stoje?

Sjaj za usne

Sjaj za usne je definitivno moj izbor. Obožavam to što se presijava, daje osećaj mekanosti, proizvod je prijatan i sviđaju mi se boje. Sjaj za usne je obično savršen izbor za devojke koje ne vole da koriste ruževe za usne ili ako samo žele suptilnu boju!

Ne zaboravite vrat

Jedan od saveta o šminkanju, koji svi često zaborave da spomenu, jeste vaš vrat. Ako nanosite puder  nipošto ne  zapostavljajte  vrat! Ipak, vaš cilj je dobra nijansiranost i da niko ne primeti da nosite šminku, zar ne? Imajte to na umu.

Završnica nakon nanošenja pudera

Dok prajmer čini da vaša šminka stoji na mestu i ne dopušta da se razmazuje, dobar puder na kraju šminkanja će sa vašeg lica ukloniti nepoželjni sjaj! Dame, ovo je ključan korak ako želite da izbegnete masnu kožu i razmazivanje šminke!

Šljokice

Svi saveti za početnike koji se tiču šminkanja su usmereni ka tome kako da pravilno nanesete šminku, ali morate i da razmislite o vrsti šminke koju želite da koristite. Senka za oči sa šljokicama je moja omiljena!

tumblr m3samfbULs1rux506o1 500 18 saveta o šminkanju za početnike

Akcenat je na očima

Sjajno ili matirano?

Ne samo što treba da se odlučite da li ste za ili protiv šljokica, već takođe treba da razmislite da li želite sjajan ili mat izgled! Svetlucavi sjaj za usne, mat ruž za usne – sve zavisi od vašeg ličnog izbora i raspoloženja!

Obrve

Dame, vi zapravo možete da iskoristite svoje obrve kako biste dodatno istakle oči. Bilo da ih popunite olovkom odgovarajuće boje ili ih samo malo potamnite, vaše obrve mogu izgledati fantastično!

Olovka za usne

Najzad, ako želite da nanesete malo ruža, olovka za usne bi takođe mogla biti dobra ideja! Ne samo što će omogućiti postojanost ruža, već će i sprečiti da se ruž razmazuje!

To bi bilo to dame! Nadam se da će ovih osamnaest saveta za početnike u šminkanju zaista pomoći onima koji nemaju iskustva! Kakve savete o šminkanju vi želite da podelite sa nama?


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna. 

Comments