Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Jutarnje razgibavnje i vežbanje je najbolja stvar, kako za one koji žele da ostanu u formi i da budu zdraviji, tako i za one koji žele da smršaju. Kilogrami se brže i lakše gube ukoliko vežbate ujutru. Pronađi ono što ti najviše odgovara. I da, znamo da je trening odmah nakon što se otvore oči blago rečeno pakao. Gde je tu kafa, gde je neki jači doručak, gde je razbuđivanje prvih nekoliko sata, pitaš se? Ipak postoji više razloga zašto je dobro da vežbaš ujutru, a ne posle posla ili uveče. Prvo – efektnije je, kao što smo napomenuli. Drugo – najtežu stvar obaviš na samom početku dana i posle možeš samo da uživaš u danu, da ne čekaš ceo dan trening i da se nerviraš što moraš uveče sa umorom da ideš na trening. Treće – više energije imaš ujutru, nego uveče. Pronađi svoj razlog i počni da vežbaš već od sutra ujutru, ako danas već kasniš. Ove jutarnje vežbe će ti pomoći.

Prvo se dobro zagreješ – 3 minuta 

Svakom treningu treba da prethodni zagrevanje. To je osnova i tako ćeš pripremiti svoje telo za vežbanje. Kardio zagrevanje može da uključuje jumping jack vežbu, zatim trčanje i skakanje u mestu, podizanje nogu naizmenično. Zatim, naredna tri minuta odmaraj, ali odmaraj dok šetaš. Dakle – nema stajanja u mestu nikako.

Svaku narednu vežbu treba da radiš 45 sekundi. Prvih 15 sekundi kreni lagano, a zatim 30 sekundi daj sve od sebe. Nakon svake vežbe odmaraj 15 do 30 sekundi. I možeš naredne vežbe da ponoviš i po nekoliko puta – ako stižeš i ako možeš. Tvoj maksimum će se vremenom povećati, pa ćeš moći i više i bolje, a kilogrami će se topiti.

Prva vežba – burpee sa podizanje nogu 

Burpee je vrlo efektna vežba, ali i naporna. Ono što je ključno u ovoj vežbi jeste da prvo spustite ruke na pod i da se odgurnete, odnosno skočite i tako dođete u položaj daske. Držite čvrsto ruke, zadnjicu i stomak, kako ne biste ugrozili leđa i kako bi vežba dala efekat. Zatim, dok ste u “dasci” jednu nogu savijte prema suprotnom ramenu, zatim tako i sa drugom nogom. I onda ustanite – isto u skoku. Ukoliko vam je ovo naporno, onda se spuštajte u dasku bez skakanja. 

View this post on Instagram

#OBLIQUEWORKOUT⁣ ⁣ Simply put, your obliques are abdominals that run down the sides of your mid section, from your hips to your rib cage. You have both external and internal obliques and their main function is to rotate the torso, as well as provide stability to the spine. Targeting you obliques is a great way to build well-rounded abdominals and great CORE strength… LET’S DO THIS 😀!!!⁣ ⁣ ✅X Mountain Climber – 20 reps (10 each side)⁣ ✅Side Plank & Hip Lift – 20 reps (10 each side)⁣ ✅X Plank – 16 reps (8 each side)⁣ ✅Heel Tap – 20 reps (10 each side)⁣ ✅Russian Twist – 20 reps (10 each side)⁣ ⁣ Set a timer for 10 minutes and see how many rounds you get through!!!⁣ ⁣ #fitness #workout #workoutvideos #obliques #abworkout⁣ ⁣ www.kaylaitsines.com/app

A post shared by KAYLA ITSINES (@kayla_itsines) on

Druga vežba – skok unapred 

Ovu vežbu je potrebno da radiš pravilno, naravno kao i svaku. Naime, ispravi ruke prvo, zatim savij malo noge u kolenu i skoči unapred ali sa otvorenim grudima. Dočekuješ se na obe noge, ali u duboki čučanj. Nakon toga se okreneš pa skok u drugu stranu. I tako do isteka vremena. Izdrži, ovom vežbom aktiviraš mnoge mišiće i prilično se znojiš.

Skakutanje s noge na nogu – skater 

Stručno ova vežba se naziva skater, međutim, kako bi ti bilo jasnije u pitanju je skakutanje s noge na nogu. Međutim, ne bilo kakvog skakutanje. Skačeš u stranu, dok ti je jedna noga u blagom čučnju. Ova vežba jeste zanimljiva, ali ćeš osetiti umor posle prvih 15 sekundi verovatno, no ne odustaj, nego doguraj do 45 sekundi.

Editors choice