Prethodne tekstove iz serijala “200km/h” možete pročitati ovde.

Celebrity car – Jelena Karleuša i BMW Z4: Strast u obliku automobila

Ovog puta, jedna domaća zvezda – Jelena Karleuša. Jelena važi za damu od stila koja voli skupe stvari, pa tako i automobile. Ona vozi BMW Z4, koji nije samo produkt novog vizuelnog stila, već postavlja nova merila na području roadstera. Nudi precizno i sigurno ponašanje u vožnji, što dodatno podiže faktor zabave, a složićete se da je zabava na visokom nivou karakteristična za ovu zvezdu. Z4 je prvi BMW sa Z preklapanjem pokretnog krova. Performanse koje oduzimaju dah, vrhunska agilnost i prijanjanje čine vožnju u ovom automobilu nezaboravnom.

Slika152 200km/h: Karleuša, trkačka folcika, novi Rover i Star Wars

Jelena u svom lepotanu

Race Ready – Volkswagen Polo R WRC Concepts

Nemačka kompanija Volkswagen AG silovitom brzinom osvaja tržišta širom sveta novim modelima za ovu i narednu godinu. Ono što je mene najviše obradovalo jesu dva koncepta “narodnih kola” i to: Volkswagen Polo R WRC Concept i Volkswagen Polo R WRC Street Concept. Dobro poznati model Polo iz 2010. godine dobija dve sportske verzije: jedan namenjen za Svetski reli šampionat (World Rally Championship), a drugi namenjen za svakodnevnu vožnju. Volkswagen Polo R WRC Concept ima za cilj da predstavi još jednog člana (pored Škode Fabije 1600) grupacije Volkswagen na svetskoj reli sceni. Model Polo R WRC opremljen je snažnim motorom od 1,600 kubika (1.6L TSI), koji poseduje čak 300 konja i garantuje impresivno ubrzavanje od 0–100km/h za svega 4.1 sekundu. Svoju svetsku premijeru doživeće učestvujući u mnogim reli šampionatima početkom 2013. godine. S druge strane, Volkswagen Polo R WRC Street Concept ima za cilj da prenese doživljaje trkačkih i reli automobila u uslovima gradske i vangradske vožnje. Jedinstven sportski dizajn karoserije i zadnjeg spojlera, kao i neverovatne performanse 2-litarskog benzinskog motora (2.0L TSI), koji poseduje 220 konja, čine ovaj automobil izvanrednim. Polo R WRC Street Concept svoju premijeru doživeće u malim sportskim serijama početkom 2013. godine.

Volkswagen Polo WRC 200km/h: Karleuša, trkačka folcika, novi Rover i Star Wars

Novi modeli iz porodice VW

Iz sveta automobila… Range Rover Sport (2013)

Za 2013. godinu Land Rover je najavio novu seriju modela Range Rover Sport. Nova serija ne donosi izmene karoserije već poboljšan izgled enterijera, nove nijanse karoserije, poboljšane pakete opreme, kao i novi set felni. Range Rover Sport dobija nekoliko novih nijansi karoserije, poput jarkoplave boje i petokrake alu-felne dizajnirane u sparkle srebrnoj boji. Kupce modela sa turbopunjačem očekuje neverovatni set crvenih kočnica Brembo, svrstanih kao standardni deo opreme, kao i mogućnost da izaberu uobičajene crne kočnice bez ikakve doplate. Enterijer dobija dve nove kombinacije, gde kupci imaju slobodu da izaberu da li hoće tamniji izgled sa svetlim nijansama sedišta i detalja ili suprotno. Kupci će, takođe, biti u prilici da se odluče za karbon dodatke u izgledu karoserije.

Model Range Rover Sport krasiće neverovatni audio-sistemi firme Harmon Kardon sa 11 zvučnika ukupne snage 380W i sa 17 zvučnika koji poseduju neverovatnih 850W snage. Rangy će posedovati i 7-inčni touchscreen monitor sa tehnologijom Dual View, koja omogućava vozaču da vidi navigacioni sistem, a putnicima da na monitorima na sedištu gledaju filmove u DVD formatu. Performanse modela Range Rover Sport ostaju nepromenjene, jer će lista motora ostati kao u prethodnim verzijama. Dakle, posedovaće turbodizel motore (3.0L) sa rasponom snage od 211 do 256 konja i benzinske motore (5.0L) sa rasponom snage od 375 do 510 konja.

Land Rover Range Rover Sport 2013 200km/h: Karleuša, trkačka folcika, novi Rover i Star Wars

Range Rover Sport (2013)

Uradi (se) sam – Star Wars klinci


Miloš Jeremić je surovi realista i veliki hedonista, trudi se da bude normalan, ali mu ne uspeva, sve svoje ideje i misli prenosi na papir, jer ljudi još uvek nisu spremni da čuju istinu.

Stefan Živković je student filozofije i večiti zaljubljenik u automobile! Obožava italijanski dizajn automobila, makete, stripove… Sanja da u svojoj garaži ima Dodge Challenger SRT.

Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Comments