Audrey Hepburn je bila zlatna devojka Holivuda, još otkako je osvojila Oskara za svoju nezamenljivu ulogu u filmu “Roman Holiday”. Graciozna, sa blistavim tamnim očima, svojom sofisticiranošću i lepršavom glumom, modna zvezda je inspirisala mnoge širom sveta.

Upoznaj Audrey kroz 5 kultnih filmova koji su je, moglo bi se reći, učinili legendom kinematografije.

1. Doručak kod Tifanija

Drama sa elementima komedije i mladom šarmantnom devojkom Holi, koja živi u Njujorku i sanja da se uda za bogatog muškarca. Zarađuje radeći kao poslovna pratnja, i jednom nedeljno posećuje svog sponzora koji je u zatvoru. Poznata po dugoj crnoj haljini sa biserima, crnim naočarima, šeširom i muštiklom, predstavlja nezaboravan lik u istoriji filma. Ubrzo upoznaje Pola, frustriranog pisca koji živi u njenoj zgradi. Oni se zaljubljuju, ali Holi naglašava da jedino želi prijateljstvo. Ne želi da se vezuje i stalno ponavlja kako ljudi ne pripadaju jedni drugima.

2. Praznik u Rimu

U ulozi princeze En, koja je opterećena strogim pravilima i nema trenutak slobode. U jednom momentu odlučuje da pobegne u Rim na odmor. Tamo upoznaje Džoa, novinara koji je nije odmah prepoznao. En se predstavlja kao studentkinja Anja. Kako se radnja odvija Džo saznaje da je Anja zapravo princeza i od tog momenta sve postaje zanimljivije. 

Comments