Postoji samo jedna stvar koja nam teže pada od “onih dana” – kada smo preosetljive, emotivne i sve nas boli – a to je kada se ti dani, odnosno menstruacija spoji sa letnjim mesecima. Nema veće muke. Pokušavaš da uklopiš odmor tako da na moru budeš “mirna”, ali i sama znaš da je to vrlo teško izvodljivo – menstruacija ili porani ili zakasni. Čak i ako uspeš u ovoj “višoj matematici”, tu su vikendi kraj bazena ili na reci koje ćeš sigurno propustiti; ili večeri kada želiš da nosiš malu belu haljinu ili mini-suknju – ali avaj!

Međutim, ne mora da bude tako – imaš opcije i mogućnosti, čak i kada si u bikiniju! Otkrivamo ti 5 saveta koji će ti pomoći da lakše “pregrmiš” menstruaciju – čak i na moru!

Spreči bolove na vreme

Grčevi i bolovi nikada nisu zabavni, ali su posebno ne-zabavni kada si na plaži, želiš da se sunčaš, igraš odbojku na pesku ili leškariš u plićaku!  

bella 1 5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

Šta možeš da uradiš? Uvek uz sebe imaj lek protiv bolova, ali posluži se i nekim od ovih proverenih trikova: redovno idi u toalet jer puna bešika može bolove učiniti gorim; kada ležiš na ležaljci, blago uzdigni noge uz pomoć torbe ili peškira ili lezi na stomak i polako diši.

Takođe, ovo ti se možda neće dopasti, ali izbegavaj kofein, koji može pogoršati grčeve i bolove tokom “onih dana”.

Tamponi su doslovno spas!

Znamo, znamo, možda misliš da je ovo logično rešenje, ali mnoge devojke se zapravo suzdržavaju od nošenja tampona jer se ili osećaju nelagodno, ili se plaše da konac od tampona neće ostati sakriven ili šta da rade ukoliko slučajno pukne ili pak, misle da tampon nije dovoljno siguran da ih zaštiti i “podnese” jaču menstruaciju. Zvuči poznato? Možda baš i tebe brine sve navedeno!

Međutim, da li si znala da se tamponi zapravo šire kako bi odgovarali tvojoj anatomiji, te je šansa da “procure” manja nego kad nosiš uložak?! Naravno, na plaži pogotovo, potrebno je da ih redovno menjaš.

bella1 5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

Izaberi nove Bella tampone koji su prekriveni mekanim netkanim materijalom koji štiti od odvajanja pojedinačnih vlakana, a posebna tehnologija izrade eliminiše rizik od potencijalnog pucanja konca.

Osim toga, možeš izabrati Bella Tampo regular (za dane sa normalnim i manje jakim krvarenjem) i Bella Tampo super (za dane sa srednje jakim i jakim krvarenjem), a vrhovi Bella tampona imaju povećanu moć upijanja i specijalnu rebrastu teksturu koja omogućava ravnomernu apsorpciju, i uliva sigurnost.

Comments