Ljudi su oduvek voleli kristale, pre svega zato što lepo izgledaju, kao nakit i kao dekoracija, a verovali su i u njihova lekovita i zaštitna svojstva. Ta se uverenja nisu izmenila, osim što su se proširila i modernizovala, pa danas gotovo svi koriste kristale ili poludrago kamenje zbog njihove lepote i energetskog uticaja. Predstavljamo vam pet najmoćnijih kristala (poludragog kamenja), koji imaju pročišćavajuća, zaštitna i privlačna svojstva.

5 kristala koji čuvaju tvoju energiju i pozitivnost e1582643855579 5 kristala koji čuvaju tvoju energiju i pozitivnost

Ćilibar (amber, jantar)

U svim nijansama između zagasito smeđe i mutno žute boje, ćilibar simbolizuje toplotu i energiju Sunca, podstiče životnu radost, privlači ljubav, sreću i zadovoljstvo. Ćilibar povezuje duhovno i ovozemaljsko – uzemljuje spiritualnu energiju, ispunjavajući fizičko telo svetlošću, ili obrnuto (pojačava osećanje povezanosti sa fizičkim planom). U kristaloterapiji, koristi se za ubrzavanje oporavka posle bolesti, kao i za ublažavanje depresije i razbijanje energetskih blokada (ličnih psiholoških prepreka, koje nas sprečavaju da ostvarujemo svoje snove). Takođe, ćilibar se koristi u izrati talismana za zaštitu od negativnih magijskih uticaja.

Plavi kalcit

Donosi mir i jasnoću, jer pročišćava i pojačava energiju, naročito na polju komunikacije (kako sa okolinom i drugim ljudima, tako i sa sobom i Univerzumom) i odgovara grlenoj (petoj) čakri. Donosi jasnoću u sagledavanju i shvatanju onoga što vam je zaista potrebno da biste bili srećni i ispunjeni, a u kristaloterapiji se koristi za snižavanje krvnog pritiska, opuštanje nerava i ublažavanje bola, naročito pozitivno deluje na zube, kičmu, zglobove, pluća i srce. Preporučuje se za pojačanje koncentracije svima koji se bave umnim radom i učenjem i olakšava komunikaciju između osoba koje imaju različite i suprotstavljene stavove – svojim svojstvom da apsorbuje energiju, pročišćava je i vraća u vidu jasnoće misli i govora.

Comments