Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Ljudi su oduvek voleli kristale, pre svega zato što lepo izgledaju, kao nakit i kao dekoracija, a verovali su i u njihova lekovita i zaštitna svojstva. Ta se uverenja nisu izmenila, osim što su se proširila i modernizovala, pa danas gotovo svi koriste kristale ili poludrago kamenje zbog njihove lepote i energetskog uticaja. Predstavljamo vam pet najmoćnijih kristala (poludragog kamenja), koji imaju pročišćavajuća, zaštitna i privlačna svojstva.

5 kristala koji čuvaju tvoju energiju i pozitivnost e1582643855579 5 kristala koji čuvaju tvoju energiju i pozitivnost

Ćilibar (amber, jantar)

U svim nijansama između zagasito smeđe i mutno žute boje, ćilibar simbolizuje toplotu i energiju Sunca, podstiče životnu radost, privlači ljubav, sreću i zadovoljstvo. Ćilibar povezuje duhovno i ovozemaljsko – uzemljuje spiritualnu energiju, ispunjavajući fizičko telo svetlošću, ili obrnuto (pojačava osećanje povezanosti sa fizičkim planom). U kristaloterapiji, koristi se za ubrzavanje oporavka posle bolesti, kao i za ublažavanje depresije i razbijanje energetskih blokada (ličnih psiholoških prepreka, koje nas sprečavaju da ostvarujemo svoje snove). Takođe, ćilibar se koristi u izrati talismana za zaštitu od negativnih magijskih uticaja.

Plavi kalcit

Donosi mir i jasnoću, jer pročišćava i pojačava energiju, naročito na polju komunikacije (kako sa okolinom i drugim ljudima, tako i sa sobom i Univerzumom) i odgovara grlenoj (petoj) čakri. Donosi jasnoću u sagledavanju i shvatanju onoga što vam je zaista potrebno da biste bili srećni i ispunjeni, a u kristaloterapiji se koristi za snižavanje krvnog pritiska, opuštanje nerava i ublažavanje bola, naročito pozitivno deluje na zube, kičmu, zglobove, pluća i srce. Preporučuje se za pojačanje koncentracije svima koji se bave umnim radom i učenjem i olakšava komunikaciju između osoba koje imaju različite i suprotstavljene stavove – svojim svojstvom da apsorbuje energiju, pročišćava je i vraća u vidu jasnoće misli i govora.

Editors choice