Filmske i serijske lokacije su oduvek bile veliki deo svih fandoma, bez obzira na godine. Kao verni fanovi određenih naslova, sigurni smo da ste oduvek hteli da posetite neke od svojih omiljenih lokacija, tako da vam u današnjem tekstu predstavljamo 5 rezidencija iz poznatih filmova i serijala koje se mogu iznajmiti za odsedanje tokom odmora.

1. The Undoing

Ako niste gledali seriju The Undoing sa Nicole Kidman i Hughom Grantom, obavezno vam preporučujemo da to uradite, nećete ostati ravnodušni! Nećemo vam mnogo otkrivati zbog čega je ovo mesto važno, ali ako ste gledali seriju, sigurno znate.

Kuća se nalazi u mestu East Marion (NY), a može da ugosti čak 13 gostiju, i to sve za 1,194 dolara po noćenju! Ova kuća je prvobitno izgrađena kao spasilačka stanica obalske straže 1893. godine, ali je sada mesto na koje se može otići ukoliko neko traži savršeno i mirno mesto za odmor. Ova kuća uključuje i ogromno dvorište, bazen i privatnu plažu.

2. American Horror Story – Murder House

Imamo sjajne vesti za sve fanove kultnog antologijskog serijala American Horror Story! Čuvena kuća iz prve sezone je od skoro postala dostupna za iznajmljivanje na Airbnb aplikaciji. Ova vila može da ugosti čak 16 gostiju! Poseduje devet spavaćih soba i četiri i po kupatila, a noćenje košta 1,450 dolara. Ova jeziva kuća pojavila se u i drugim serijama, uključujući X-Files, Buffy the Vampire Slayer i The Twiglight Zone.

Vila pod nazivom Alfred Rosenheim Mansion izgrađena je 1902. godine i predstavlja jedno od najvažnijih poseda koji su izgrađeni u Los Anđelesu, a ime je dobila po arhitekti nemačko-američkog porekla. Kuća je zbog svog značaja proglašena istorijskim i kulturološkim spomenikom. Ne znam za vas, ali kao veliki fan American Horror Storyja bih vrlo rado iznajmio ovo imanje!

3. Kuća iz detinjstva Harryja Pottera – Harry Potter i kamen mudrosti

Verujemo da su svi Harry Potter fanovi barem u jednom trenutku hteli da uđu u magični svet Hogwortsa. Ako je tako, imamo sjajne vesti! Kuća u kojoj je Hari provodio vreme kao dete je sada dostupna za iznajmljivanje na Airbnbu! Ovo magično imanje nalazi se u malom, veoma šarmantnom selu po imenu Lavenham. U pitanju je kuća u kojoj je Harry živeo sa svojim roditeljima Lily i Jamesom (De Vere House), pre nego što se preselio kod Dursleyevih. Jedna noć će vas koštati 234 dolara, a za taj novac ćete dobiti dve spavaće sobe sa kupatilima, kao i sobu za čitanje sa drvećem za vatru i dvorišnu baštu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by rhiannon 🥀 (@clervalreads)

4. Kuća Belle Swan iz filma Twilight

Bez obzira na to sa kojim timom iz ovog kultnog filma ste se identifikovali, sigurni smo da biste voleli da odsednete u čuvenoj kući Belle Swan. Iako je radnja filma smeštena u Vašingtonu, ova kuća se zapravo nalazi u Oregonu, a sada je dostupna i na Airbnb platformi za 350 dolara po noćenju. Iako je samo prvi film sniman u ovoj kući, vlasnici doma su redizajnirali enterijer kako bi bio što bliži celokupnoj estetici filmova.

5. Tokijski apartman iz serije GIRLS

Ako ste u nekom trenutku ispratili seriju GIRLS, sigurno vas je zaintrigirao neverovatni tokijski apartman u kojem je odsedala jedna od junjakinja – Shoshanna. U ovom kompleksu možete odsesti za oko 200 dolara po noćenju, a za taj novac ćete dobiti dve spavaće sobe, u daljini od oko pola sata od glavne tokijske stanice. Ovi stanovi izgrađeni su oko 2005. godine i predviđeni za odsedanje do četvoro ljudi. Verujemo da ovo možda nije svačiji afinitet, ipak, ako nas pitate, iznajmljivanje ovog stana izgleda kao da je veoma zabavno.

Ako vam se ovo dopalo, pročitajte i: Stan Carrie Bradshaw sada možete iznajmiti putem Airbnba

5. Spice Girls – Originalni Spice Bus

Ovo sigurno niste očekivali, ali da, dobro ste pročitali – možete iznajmiti autobus poznate svetske grupe Spice Girls, koji je bio deo filma Spice World iz 1997. godine. Unutrašnjost je pretvorena u smeštaj dizajniran za život, a tu su čak i bar, restoran i mala prodavnica. Kapacitet je za do tri osobe i sastoji se od dva sprata, sa bračnim krevetom i jednim krevetom za jednu osobu. Tu je prostrani deo za sedenje sa stolom i Union Jack stolicama u bioskopskom stilu gde se možete opustiti i gledati televiziju ili slušati „Wannabe“ (a možda i čitati WANNABE Magazine.

Ako vam se ovo dopalo, pročitajte i ovo: Nova linija ruževa Victorie Beckham odaje počast grupi Spice Girls

Naslovna fotografija: instagram.com/dees.fit.life

Nenad Grubanoski

Comments