Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

1/3

Činjenica da se vremenom stvari na koje si navikla menjaju ponekad zna da bude zastrašujuća. Koliko god da iščekuješ i raduješ se svakom novom segmentu života, povremeno se osvrneš na pojedinosti koje bi opet poželela da proživiš. Ono za šta moraš da se pobrineš je da ljudi koje voliš u svakom momentu budu kraj tebe, kako i oni ne bi postali lepa uspomena.

Posao, ljubavni partner, deca… I sve druge ništa manje bitne obaveze u tvojoj svakodnevnici vrlo lako mogu da postanu uzrok udaljavanja od prijatelja. U gust raspored sa kojim se jedva snalaziš nikako ne možeš da uvrstiš i vreme koje ćeš provesti sa drugaricom, a nekako uvek nju odlažeš jer znaš da ti neće zameriti i da će te razumeti. Međutim, to ukazuje na nužno udaljavanje od nje, iako ni u jednom momentu to nisi želela. Kako bi izbegla takav ishod i održavala redovan kontakt sa prijateljima, nudimo ti pet predloga koje možeš primeniti u svom planiranju vremena.

Uskladite način komuniciranja

Dešava se da kada pogledaš na telefon često vidiš propušten poziv drugarice i pomisliš u sebi kako ćeš joj se javiti kasnije kada budeš došla do vremena, ali zaboraviš. Ili joj se javiš na poziv i zbog nemogućnosti normalnog razgovora (problema na poslu, dečije vike) ipak prekidaš vezu. Dosadilo ti je da ostajete tako nedorečene – uskladite svoje pauze ili slobodno vreme, odredite vaš tajming koji biste mogle da iskoristite za sve što želite da čujete i kažete jedna drugoj. Ili, ukoliko su telefonski razgovori previše, ako vam tako više odgovara nekad možete svesti komunikaciju i na tekstualne poruke. Nebitno je za šta ćete se odlučiti ako uspevate da održavate čak i minimalni kontakt.

naslovna 1 1 5 načina da sa prijateljima budeš uvek u kontaktu i pored gustog rasporeda

 

Editors choice