Činjenica da se vremenom stvari na koje si navikla menjaju ponekad zna da bude zastrašujuća. Koliko god da iščekuješ i raduješ se svakom novom segmentu života, povremeno se osvrneš na pojedinosti koje bi opet poželela da proživiš. Ono za šta moraš da se pobrineš je da ljudi koje voliš u svakom momentu budu kraj tebe, kako i oni ne bi postali lepa uspomena.

Posao, ljubavni partner, deca… I sve druge ništa manje bitne obaveze u tvojoj svakodnevnici vrlo lako mogu da postanu uzrok udaljavanja od prijatelja. U gust raspored sa kojim se jedva snalaziš nikako ne možeš da uvrstiš i vreme koje ćeš provesti sa drugaricom, a nekako uvek nju odlažeš jer znaš da ti neće zameriti i da će te razumeti. Međutim, to ukazuje na nužno udaljavanje od nje, iako ni u jednom momentu to nisi želela. Kako bi izbegla takav ishod i održavala redovan kontakt sa prijateljima, nudimo ti pet predloga koje možeš primeniti u svom planiranju vremena.

Uskladite način komuniciranja

Dešava se da kada pogledaš na telefon često vidiš propušten poziv drugarice i pomisliš u sebi kako ćeš joj se javiti kasnije kada budeš došla do vremena, ali zaboraviš. Ili joj se javiš na poziv i zbog nemogućnosti normalnog razgovora (problema na poslu, dečije vike) ipak prekidaš vezu. Dosadilo ti je da ostajete tako nedorečene – uskladite svoje pauze ili slobodno vreme, odredite vaš tajming koji biste mogle da iskoristite za sve što želite da čujete i kažete jedna drugoj. Ili, ukoliko su telefonski razgovori previše, ako vam tako više odgovara nekad možete svesti komunikaciju i na tekstualne poruke. Nebitno je za šta ćete se odlučiti ako uspevate da održavate čak i minimalni kontakt.

naslovna 1 1 5 načina da sa prijateljima budeš uvek u kontaktu i pored gustog rasporeda

 

Comments