Kada imaš najbolju drugaricu – imaš sve. Osobu sa kojom satima možeš da pričaš telefonom, a da onda isto toliko vremena provedete dopisujući se i snimajući voice poruke (o onome o čemu ste već pričale). Osobu sa kojom u nedogled možeš da analiziraš svaku njegovu reč ili gest i koja će ti prva, bez dlake na jeziku, reći da li je on prava osoba za tebe ili samo gubiš vreme, a možda će te i otrezniti skrenuvši ti pažnju na to da nisi zaljubljena već ti je samo dosadno. Osobu u čijoj se kući osećaš kao u svojoj i čijoj mami se ispovedaš onako kako svojoj nikad nisi. Osobu na koju prvo pomisliš kada na Instagramu ugledaš urnebesni meme. Osobu koja je uvek tu za tebe bez obzira na sve, osobu na koju možeš da se osloniš u svakom trenutku, osobu koja je tvoj oslonac i podrška, osobu za koju 100% važi ono “zajedno smo u ovome”. Osoba koja te boostuje baš svaki put kada ti je to neophodno, baš kao i ti nju! 

Prijateljstvo je jedan od najvažnijih odnosa u životu svake od nas, ono nas pokreće, daje nam vetar u leđa i onaj neverovatan osećaj samopouzdanja da možemo sve i da je ceo svet naš. Ukoliko se tvoja BFF ipak nalazi u fazi kada nije sigurna u sebe, ukoliko joj je potreban booster koji će je podsetiti koliko zapravo može, pomozi joj da otkrije svoju unutrašnju snagu i ostvari svoje snove na nekoliko lakih, a zabavnih načina.

Napravite THE listu

Kada je nekome poljuljano samopouzdanje, prva stvar koju treba da uradi jeste da se podseti svojih kvaliteta. Zadaj zadatak svojoj drugarici da napravi listu svojih najboljih osobina, svega dobrog što je uradila i zbog čega bi sebi želela da čestita. Verovatno će joj biti teško da isključi samokritiku i izdvoji ono na šta je ponosna u vezi sa svojom ličnošću, zato joj priskoči u pomoć – bićeš mnogo objektivnija i setićeš se čak i onih stvari za koje bi ona rekla da nisu ništa posebno iako na to neko nije gledao na taj način. Samo malo (sasvim objektivnih) pohvala instant boostuje samopouzdanje, a što je najvažnije, tvoja BFF će početi da gleda na sebe drugačijim očima i više vrednuje ono što ona zaista jeste.

Organizujte spa dan – kod kuće

Dobra muzika, ukusna voćna salata ili smoothie, maske za lice, kremice, parfemi… Kada se osećaš dobro u svojoj koži, to će se odraziti i na tvoj izgled, ali kada imaš problem sa samopouzdanjem, trebalo bi ići obrnutom logikom. Pomozi svojoj drugarici da izgleda dobro kako bi se osećala dobro! Dok će tvoja podrška i prijateljstvo u njoj probuditi snagu za koju nije ni znala da je ima, Vichy svojim proizvodima želi da se pobrine za njenu spoljašnju snagu. Prosto, svaka žena želi da se oseća snažno i prijatno u svojoj koži u bilo kom trenutku, a ta snaga dolazi iz samopouzdanja koje se vidi na njenom licu. Vichy Mineral 89 dnevni booster čini kožu snažnijom, punijom i blistavijom iz dana u dan, a kada lice blista zdravim, pobedonosnim sjajem, nema razloga da u praksi bude drugačije – tvoja BFF će zaista biti spremna za nove pobede!

Vežbajte dan D

Ukoliko tvoju drugaricu brine prvi dejt sa dečkom koji joj se već duže vreme sviđa, razgovor za posao iz snova, bitna prezentacija ili ispit, pomoći ćeš joj tako što zajedno možete da osmislite i izvežbate sve moguće scenarije. Trema i nesigurnost će biti mnogo manje kada zna na šta može da računa i kada se oseća spremnom, šta god da se desi. Pripremi je i na najbolje i na najgore, uvežbajte njeno ponašanje i reakcije i kada se neka od tih situacija zaista i desi, ona će znati šta treba da radi, potpuno samouvereno.

Osmislite vision board

Budućnost u svima nama budi neku nesigurnost i niko nije načisto sa tim šta želi i kako će to da postigne. Ovde ponovo na scenu stupaš ti, kao najbolja drugarica koja će biti od pomoći u otkrivanju ciljeva i sredstava za njihovo ispunjavanje. Nabavite tablu od plute ili veliki hamer papir, gomilu magazina, a dobro će doći i najjednostavnije pretrage na internetu u kombinaciji sa štampačem u boji. Neka vision board tvoje BFF sadrži baš sve što ona želi od života u narednom periodu (u otkrivanju toga ćeš joj pomoći ti) – nađite i zakačite sličice mesta koja želi da poseti, sličice koje će je asocirati na uspeh koji želi da postigne u karijeri ili ljubavi, pronađite afirmacije koje će biti samo njene i koje će je boostovati kada se oseća kao da je u škripcu. Kad god pogleda u svoju mapu želja ne samo da će se osetiti osnaženo i motivisano, već će se setiti i tebe i svega lepog što činiš za nju!

Pobedite strahove – svakog dana

Postavite sebi izazov – svakog dana pobedite jedan strah, zajedno. Svakog dana uradite nešto što nju plaši, a osećaj koji će imati nakon što je videla da taj strah i nije toliko strašan i da joj se zaista nije desilo ništa loše samo zato što se suočila sa njim, neprocenjiv je podsticaj da sme i može sve što poželi! Ti si tu da je boostuješ, da joj držiš strah, da joj pomogneš da u sebi probudi hrabrost – i stvara čuda!

Prijavi se za BFF izazov by Vichy x WANNABE MAGAZINE!

Pošalji nam ime i prezime, fotografiju sa svojom najboljom drugaricom i vašu priču na e-mail
bffchallenge@wannabemagazine.com
, a zanima nas da čujemo koji izazov bi želela da sprovedeš sa svojom BFF i zašto baš sa njom! Najbolju priču Vichy će nagraditi ispunjenjem navedenog izazova, a još deset njih će osvojiti Vichy Mineral 89!

Srećno!

Ivana

Comments