Naš unutrašnji prostor u velikoj meri utiče na naše raspoloženje, a dokaz tome je i  feng šui. Takođe, tip ličnosti može uticati na to kako ćemo urediti prostorije unutar svog doma, pa se shodno tome oni malo lenji pojedinci opredeljuju za minimalizam (ovo govorim u svoje ime). Bilo kako bilo, jedna od najčešćih dilema kada je u pitanju dekorisanje enterijera jeste: Šta raditi sa velikim praznim zidom?

Razmestili ste sav nameštaj tačno onako kako ste želeli, ali još uvek imate utisak da nešto nedostaje da bi slika u vašoj glavi bila potpuna. Ako ste u potrazi za kreativnim rešenjima, nastavite sa čitanjem ovog teksta i otkrićete trikove koji će vam pomoći da potpuno sami uredite svoj enterijer.

1. Neka prazan zid postane “zid galerije”

Bilo da je u pitanju kolekcija vaših slika sa porodicom i prijateljima ili su to umetnička dela, ovi detalji svakako će ulepšati i upotpuniti izgled vaše sobe. Za neke je ovo prevaziđen način, ali po mom skromnom mišljenju, ova “galerija” se čini bezvremenskom.

2. Naslikajte mural

Mural označava monumentalnu kompoziciju urađenu na zidu ili nekoj drugoj ogromnoj zidnoj površini, kao njen integralni deo. Mada, sama definicija nije toliko važna  kada zasučete rukave i uzmete četkicu u svoje ruke. Dajte mašti na volju, kombinujte vesele boje i najvažnije, uživajte u ovom poslu koji obavljate. Otkrijte čari ulepšavanja sopstvenog prostora i dajte mu lični pečat. Ne morate da budete vešti, svakako ne morate da se bavite slikanjem, ali potrebno je da posedujete određenu kreativnost i autentičnost.

Comments