Pandemija korona virusa nas je osujetila u uobičajenom načinu putovanja, pa su nam sad potrebne dodatne pripreme kako bismo se na željenoj destinaciji osećali iole sigurno. I to je ostvarivo. Bez truda nema ni uspeha. Budući da je leto prošlo, broj turista se smanjio, pa se na miru možemo šetati po ovim prelepim lokalitetima. Jesen je idealno vreme za nova poznanstva, niže hotelske cene, više mesta u restoranima i manje neželjenih ljudi na vašim fotografijama. Izdvojili smo 5 prelepih destinacija koje vam radosno preporučujemo…

Bled, Slovenija

Iako su temperature u Sloveniji niže u oktobru, ovo je savršeni period da posetite Bledsko jezero koje trenutno bukti od boje. Dvorac na vrhu brda uzdiže se nad njegovom severnom obalom, a deci će se posebno dopasti krstarenje jezerom oko bajkovitog ostrva, kao i šetalište u stilu Indiane Jones na strmoj bledskoj klisuri. Porodice mogu boraviti u obližnjem kampu, gde su jednostavne alpske vikendice snabdevene grejanjem, kuhinjom i kupatilom. Iz ove ruralne baze, kajakom na Savi ili vožnjom bicikla od tri kilometra, posetioci mogu stići do obale jezera.

Lugano, Švajcarska

U mnoštvu ukusa i boja, Lugano intenzivno mami da u njemu proslavite početak jesenje sezone – u društvu prijatelja, domaćim gastronomskim proizvodima i čaši ukusnog vina. Vratio se i tradicionalni Jesenji festival koji oživljava ulice i trgove starog gradskog jezgra. Ne treba propustiti ni jesenji market na kojem se prodaju domaći prehrambeni proizvodi i rukotvorine. Sviraju i razni folklorni bendovi, dok je u ponudi i besplatan obilazak sa vodičem kako biste otkrili i divili se prelepoj arhitekturi i pejzažima Lugana.

Pula, Hrvatska

Pula je dokaz da Hrvatska ne prestaje da nas iznenađuje. Poznato nam je da je Zagreb idealan za vikend odmor ili proslavu praznika; da je romantični Dubrovnik inspirisao TV seriju Game of Thrones, dok Zadar volimo zbog nadrealnog zalaska sunca. Listi dodajemo i Pulu, koja je bogata istorijom, a prvenstveno preporučujemo rimski amfiteatar, jedan od najoučuvanijih u Evropi.

Comments