Bob frizura – stajliš, praktična, lagana za stilizovanje. Ali, da li je zaista tako? Bob frizura ulavnom ima taj effortlesly kul vajb, a mi ni ne pomišljamo na to da je osoba čija nam bob frizura izgleda savršeno provela sate stilizujući je – da bi ona izgledala upravo kao da uopšte nije stilizovana. U suštini, zanmislite onaj “no makeup makeup look“, samo to primenite na kosu. Dakle, ukoliko imate bob frizuru ili planirate da se ošišate na bob, u nastavku vam predstavljamo nekoliko saveta o tome kako da je na najefektniji i najlakši način svakodnevno stilizujete.

1. Stepenovanje je ključno i treba ga naglasiti

Ukoliko ste se odlučili da se ošišate na čuveni bob, dobro pazite da ga adekvatno stepenujete u samom startu, kako bi vaša frizura imala volumena i kako bi bila pogodnija za stilizovanje. Ako vam je kosa dobro stepenovana, svako stavljanje laka, pene ili spreja za volumen imaće bolji efekat, a oni kraći pramenovi lakše će se podići od korena i dati vam osećaj volumena. Bob frizuru ne morate revnosno češljati i peglati peglom, već je stilizujte prstima i rastresite, kako bi bila efektnija.

2. Važno je kako vam bob oukviruje lice

Postoje dve vrste bob frizure za koje se možete odlučiti. Prva uključuje šiške koje se blago utapaju uz pramenove oko lica, i nju Francuskinje uglavnom preferiraju. Druga ne ide u paketu sa šiškama, već jednostavno ima pramenove ošišane tako da vam uokviruju lice i idu u ravni sa celokupnom kosom. Ako ste u prvom timu, važno je da posvetite pažnju šiškama i svaki put ih isfenirate i stilizujete kremom za kosu ili lakom, tako da budu dobro formirane i deluju spontano, ali zapravo budu savršeno nameštene. Ipak, ako ste pristalica drugog tima, obratite pažnju na to da vam pramenovi koji vam okviruju lice budu dužine do malo ispod brade, da budu simetrični kada vam je razdeljak na sredini i da ih kada ih fenirate – fenirate ka unutra, kako bi vam savršeno naglasili oblik lica.

Comments