Skarlet Johanson nesumnjivo važi za jednu od najuspešnijih glumica svoje generacije. Karijeru je započela sa 9 godina, sa ulogom ćerke Džona Ritera u komediji “North” (1994). Od tada neprestano niže uspehe, pojavljujući se u Oskarom nagrađenim filmovima, kao i urnebesnim komedijama. Pažnju kritičara privukla je ulogom skeptične tinejdžerske autsajderke u crnoj komediji “Ghost World” 2001. godine, dok je planetarnu slavu iskusila već sa 17 godina, pojavivši se u kinematografskom remek-delu Sofije Kopole – “Lost in Translation” 2003. godine.

Danas, mlađa publika je zna kao Natašu Romanov, odnosno Crnu udovicu, u mnogobrojnim Marvelovim superherojskim ostvarenjima. Ipak, Skarlet je pojedine uloge maestralno odigrala u filmovima koje šira publika možda nije primetila. U nastavku vam predstavljamo 5 takvih ostvarenja.

A Love Song for Bobby Long

Ovo je film u kom je Skarlet zasenila svoje kolege. Zasnovano na romanu “Off Magazine Street” Ronalda Evereta Kapsa, ostvarenje prikazuje priču osamnaestogodišnje Purslan “Pursi” Homini Vil (Johanson), koja napušta školu kako bi se vratila u majčinu trošnu kuću nakon njene smrti. Na svoje veliko iznenađenje, Pursi u kući zatiče dva stranca – Bobija Longa (Džon Travolta) i Losona Pajnsa (Gabrijel Maht), koji već u njoj žive. Oni je ubeđuju da je to bila posmrtna odluka njene majke, pa sve troje započinju zajednički život u kom se, tokom vremena, međusobno prihvataju. Skarlet je bila nominovana za Zlatni globus za najbolju glumicu.

Match Point

U režiji Vudija Alena, ovaj psiho-triler iz 2006. godine bavi se temama pohlepe, moralnosti, čežnje, novca i sreće. Alen je bio nominovan za najbolji originalni scenario. Film prati Krisa Viltona (Džonatan Ris Majers), bivšeg tenisera koji je putem braka dospeo u imućnu porodicu. Međutim, Krisova društvena pozicija je poljuljana njegovom aferom sa verenicom svog zeta. Zbog svoje uloge Nole, Skarlet je ustoličila svoju poziciju holivudske glumice A-liste.

Comments