Od čega ti je potreban detoks? Od loše hrane, loših navika, preterivanja u bilo čemu, detoks od loših ljudi i negativnih emocija? Svakom delu našeg tela i naše duše potreban je detoks u jednom trenutku. Kada se umoriš od velikog grada, tvoj detoks biće verovatno neka priroda i planina. Ako se umoriš od loše hrane koja te iscrpljuje, potreban ti je detoks koji će podrazumevati minimalan unos hrane i ogroman unos zdravih napitaka. I tvojoj koži potreban je detoks s vremena na vreme. Potrebno je da pokušaš da joj vratiš prirodni sjaj i zdrav i negovani izgled. Pored toga što ćeš je redovno negovati i truditi se da je ne izlažeš nekim štetnim uticajima, nekad dođe i vreme za detoks. Jer, ne možemo je sačuvati onoliko koliko bismo želeli, ni od vetra, zime i ostalih loših uticaja.

Pre svega – masaža lica 

Kako bi tvoja koža izgledala lepo i bila negovana, zdrava i čista moraćeš da upražnjavaš masažu lica. Samim tim opuštaš kako mišiće lica, tako i sebe. Često smo vrlo stegnuti, namršteni kada nešto radimo i našem licu potreban je odmor. Ne moraju to da budu masaže kod kozmetičara, možeš i da prilikom apliciranja neke kreme laganim pokretima izmasiraš svaku regiju.

Čišćenje kože uljima 

Sredstva za čišćenje koja sadrže ulje vrlo su korisna za tvoju kožu. Naime, ta sredstva rastvaraju sebum, čiste kožu od prljavština i znoja i uklanjaju tanak sloj mrtve kože, dok zaštitni sloj ostaje netaknut. Pojedini serumi sa uljem sadrže i razne hranljive sastojke koje mogu da uklone mrlje sa tvog lica. Uz pomoć nekih ulja je idealno skidati i šminku. I to možeš raditi vatom ili peškirom. Dakle, ovo je jedan nežan način da pomogneš svojoj koži da u isto vreme bude čista, a da se ne koriste grube tehnike.

Nahrani kožu serumima 

Serumi su idealna opcija zato što prodiru duboko u kožu. Toliko duboko ne može da prodre ni krema niti bilo koji drugi losion. Zato uvek treba da imaš serume kada ti je potreban detoks. Inače, serumi služe kako bi hidrirali kožu lica i kako bi se taj efekat održao. Problem sa kremama i losionima je taj što ne stvaraju dugotrajniji efekat, dok sa druge strane serumi pomažu koži da ostane hidrirana taman onliko koliko nam je potrebno i koliko je koži potrebno.

Comments