Kada pomislimo na legendarne plavuše Hollywooda, naravno da nam je automatski svima u glavi prva originalna plavuša, Norma Jeane Mortenson poznata široj javnosti kao Marilyn Monroe, koja nas je napustila u misterioznim okolnostima pre čak pedeset i sedam godina.

Ona i dalje važi za jednog od najvećih seks simbola ikad, osoba koju je Hollywood uništio na neki način, ali je i dalje jedna od najvećih ikona i stilskih figura pop kulture, koja je u našoj svakodnevici prisutna. Mi se ipak volimo fokusirati usred gomile kontroverznih stvari malo više na pozitivne stvari, a ona je uvek imala zapravo nešto mnogo pametno da kaže.

Stoga, mi ti izdvajamo njene najbolje citate za dnevnu motivaciju, koja nam je svima potrebna. Na neki način, ipak svi volimo i poštujemo ovu blonde bombshell, kako je često nazivana. Njeni citati su veoma legendarni, a moramo da priznamo i inspirativni, što je čini posebnom, jer se još niko nije rodio ili pojavio ko je bio približan ovoj ženi.

“I’m selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I’m out of control, and at times hard to handle. But if you can’t handle me at my worst, then you don’t deserve me at my best.”

Svi imamo loše momente i psihički osciliramo u toku nedelje mnogo jer se na neki način borimo sa samim sobom. Pravimo greške i nekada smo mnogo teški, ali na kraju dana, ipak smo sveg tog stresa vredni, a prava osoba će znati to da poštuje i da ceni.

“If you can make a girl laugh, you can make her do anything.”

Osmeh. Sve počinje od jednog osmeha, koji deluje toliko naivno i nevino, a zapravo je najopasnija stvar na svetu. Ne zaboravimo da je Troja spaljenja zbog lepote jedne žene, a sigurni smo da je sve krenulo od njenog osmeha.

“It’s better to be unhappy alone than unhappy with someone — so far.”

Uvek je bolje da budeš kvalitetno sama nego da budeš nesrećna u vezi sa nekim ko ti ne odgovara, evidentno. Ipak kvalitetno sama je bolje od psihičkog i ne daj Bože fizičkog maltretiranja. Usamljenost ne treba da te plaši, ona nikad nije tu večno.

“One of the best things that ever happened to me is that I’m a woman. That is the way all females should feel.”

Budi srećna što si žena! Žene su daleko pametnije od muškaraca, jer nas muškarce ekstremno mrzi da razmišljamo konstantno. Ono što žena ume da uradi u jednom danu, muškarcu treba barem tri dana da sve to postigne. A to je nešto na šta treba da budeš ponosna.

 “Imperfection is beauty, madness is genius and it’s better to be absolutely ridiculous than absolutely boring. “

Voli svoje nesavršenosti, one te ipak čine drugačijom i posebnom. A to je nešto što treba svakodnevno da slaviš!

“The truth is, I’ve never fooled anyone. I’ve let men sometimes fool themselves.”

Strpljenje je moć. Osećaj konstantne kontrole nad sobom ume biti stresan, ali sebe iskontrolisati u nezgodnim situacijama, naročito ako ti se neki šabančić nabacuje i smara te, pusti ga. On misli da je faca, a istina je da je samo budala.

“I am good, but not an angel. I do sin, but I am not the devil. I am just a small girl in a big world trying to find someone to love.”

Radi ono što želiš. Dok ne škodiš nikome, sve je okej. Budi grešna, ali to onda radi sa osmehom i u malim količinama. Ljubav će doći, uvek dođe, samo ako si dovoljno strpljiva i ako je želiš. Uvek ljubav nađe put do tebe.

“We are all of us stars, and we deserve to twinkle.”

Sijaj! Svaki dan, čak i kada ti nije do ničega – SIJAJ! Duguješ to sebi!

“A woman knows by intuition, or instinct, what is best for herself.”

Žene znaju. Ne govori džabe svaka majka “ja sam majka, ja jednostavno znam“. Tako je sa apsolutno svim ženama, one osete sve što dolazi i sve što će se potencijalno desiti, a to nije nešto što treba da potcenimo.

“If I’d observed all the rules, I’d never got anywhere.”

Poštuj pravila, ali nemoj ih uvek pratiti maksimalno. Niko nije postigao velike stvari tako što je pratio sva pravila, be a rebel.

Comments