Reći i čuti “volim te” je lepo, utešno, laskavo, potrebno. Ali, ne morate uvek izjavljivati ljubav izjavom ljubavi. Ostavite ponešto za ono što činite za drugu osobu, zato što je volite, neka se “volim te” očitava u vašim postupcima. Ima još moćnih izjava ljubavi, koje će voljenoj osobi jasno pokazati da vam je stalo. 

Tu sam za tebe 

Važan deo odnosa je sistem podrške. Imate nekog ko je na vašoj strani, kad stvari postanu zahtevne i neprijatne. Ove jednostavne reči zvuče kao izražavanje nečeg što se podrazumeva, ali baš zato – podsetite partnera da je to tako, osećaće se bolje, kad mu loše ide. Naravno, neka to ne bude retorika, budite tu za njega i pomozite mu onako kako traži. 

Javi mi se kad stigneš 

Postoji razlika između kontrole i brige – ako u svakom trenutku želite da znate gde je, sa kim je i šta radi vaš partner, to je kontrola i to je sutavajuće. Ali, kada tražite da vam pošalje poruku kad stigne s puta, ili kad završi putovanje i stigne na odredište, to znači da želite da se uverite da je srećno stigao, da je bezbedan i da je sve u redu. Lepo je znati da neko brine za vas. 

Sviđaš mi se 

Vidite, ponekad možete voleti ljude koji vam se ne sviđaju, ili vam se više ne sviđaju – razvili ste se u različitim pravcima, svako je postao ono za šta je imao materijala i više niste na istim talasnim dužinama. Ali, ljubav i lojalnost ostaju i vi volite nekog, čija vam se ličnost ne dopada, čiji vam je životni stil pretenciozan i imate hiljadu primedbi na načine i odluke te osobe. Ali, kada voljenoj osobi kažete da vam se sviđa, vi joj govorite da biste je uvek ponovo odabrali, da je volite ne uprkos njenim slabostima i manama, već zato što sve kod nje odobravate i prihvatate. 

Comments