Izgleda kao da su trening i zdrava ishrana odjednom postali sastavni deo svačijeg života, a wellness industrija je zabeležila neverovatan porast u prethodnih par godina. Ubrzo su i na našem tržištu počele da se pojavljuju vegetarijanske i veganske varijante proizvoda, prirodno mleko, a sve je veći broj fitness centara koji nude širok dijapazon fizičkih aktivnosti. Ipak, kako je interesovanje za ove aktivnosti raslo, počeo je da isplivava sve veći broj različitih informacija, koje nisu nužno tačne. Za vas razotkrivamo najveće fitness zablude i pravu istinu iza njih.

Možete targetirati jedan deo tela i ukloniti masti samo na njemu

Iako će vam redovan trening pomoći da održite trenutnu kilažu ili skinete određeni broj kilograma, nemoguće je targetirati deo tela na kome želite da izgubite višak masti. Na internetu su aktuelni takozvani jednonedeljni čelendži koji se fokusiraju samo na noge ili stomak, ali je istina da pločice ili savršeno zategnute listove nećete dobiti dok se ne otarasite viška kilograma. Forsiranje jednog dela tela će ojačati tu regiju, što je suvišno ako se pre toga niste rešili masnih naslaga. Ključ efikasnog treninga jeste kombinovanje kardio vežbi sa vežbama snage kako bi istovremeno i skinuli kilograme i ojačali mišiće.

Ne treba trenirati praznog stomaka

Još jedna od zabluda koje su se raširile uglavnom putem društvenih mreža u potpunosti se kosi sa rezultatima naučnih istraživanja. Trening donosi najveće benefite rano ujutro, pre nego što pojedete doručak i pripremiće vas za naporan dan pred vama polako budeći organizam. Istraživanja su pokazala da rano ujutru sagorevamo mnogo više masti, pogotovo ako u tom periodu unosimo isključivo vodu.

Comments