I, privodi se kraju još jedan vikend. Kad je pre proleteo?! Oh, totalno nismo spremni za ponedeljak…

O da, ovo je jedan od najčešćih scenarija čim osvane nedelja, a mi imamo još toliko toga što želimo da uradimo, a gde je priprema za novu radnu nedelju koju ne da jedva ne čekamo, nego bismo želeli da vikend traje barem još nekoliko dana!

Saglasni smo, vikend je za uživanje i opuštanje, ali činjenica je da nedeljom prosto treba da počneš da misliš o onome što te čeka do narednog vikenda, a kako bi bila sigurna da ćeš uspeti da preguraš novih pet radnih dana za koje baš i nisi raspoložena, postavi dobre temelje danas, u nedelju, kako bi ti ponedeljak počeo u dobrom duhu! Evo koje male rituale možeš da usvojiš…

Kuvaj

Hajde, kuvanje je zabavno! Pusti omiljenu muziku, opciono pronađi “partnera u zločinu” i osmisli svoj jelovnik za narednu nedelju ili makar za ponedeljak. Kada planiraš unapred, lakše je da se hraniš zdravo, da ne preskačeš obroke i zaista vodiš računa o svojoj ishrani. Shvati ovo kao izazov, ali i nešto dobro što činiš za sebe – em znaš šta jedeš, em možeš da uštediš i nešto novca!

Osmisli savršen autfit

Kao da ponedeljak nije dovoljno strašan sam po sebi, ti dozvoljavaš da dragocene minute provodiš premeštajući se sa noge na nogu ispred otvorenog ormara pokušavajući da odlučiš da li ti se više nosi suknja i džemper ili pantalone i košulja… Šta kažeš na to da izbegneš ovu zavrzlamu i obezbediš sebi nekoliko minuta duže u krevetu tako što ćeš svoju kombinaciju za ponedeljak osmisliti u nedelju uveče? Još jedan dobar predlog koji realno možeš da sprovedeš je da za vikend pripremiš kombinacije za celu nedelju i uredno ih okačiš na štender – zbogom “ne znam šta da obučem” stresu, dobro došli ekstra minuti sna!

Pospremi stan

Vikend je obično rezervisan za sređivanje stana i iako nas to ne raduje preterano, uvek na kraju priznamo kako se nakon pospremanja osećamo znatno bolje! Postoje dva glavna razloga za ovo: prvi, sređivanje kuće je poput laganije fizičke aktivnosti kroz koju oslobađamo negativnu energiju i drugi, kakav ti je životni prostor, takav ti je život, što znači da ćeš se zaista osećati smirenije i opuštenije kada je sve oko tebe cakum-pakum! P. S. I ovde pomaže omiljena muzika i “partner u zločinu”!

Self-care je #must!

OK, kako to misliš vikend, naročito nedelja, a ti nisi stavila makar jednu masku za lice/kosu/ruke/stopala?! Naravno, self-care ne mora nužno da znači ovo, već i toplu kupku, meditaciju, čitanje, gledanje omiljene serije… Šta god te čini srećnom, opuštenom i rasterećenom! Ponedeljak ti garantovano neće teško pasti kada si osvežila i telo i duh, napunila baterije i oslobodila se nagomilanog stresa. 

Comments