Na kućnu atmosferu smo sada već svi manje-više navikli. Pa ipak, dok nekome period samoizolacije i te kako prija, ima i onih kojima je stresniji nego što žele da priznaju, naročito ukoliko su sami, odvojeni od dragih ljudi, dok potresne vesti stižu i stižu sa svih strana, a oni ne znaju šta će više sa sobom. Znamo kako smo se borili sa stresom ranije, kada smo imali slobodu kretanja i u svakom trenutku smo mogli negde da odemo (trenig, joga, terapeut, najbolji prijatelj) i fizički se izmestimo iz stresne situacije. Ali, šta raditi sada kada nismo u mogućnosti da se udaljimo od izvora stresa jer je sve što nas stresira zapravo stalno sa nama i oko nas? Evo šta pomaže…

Crtanje

Tačno je da meditacija pomaže da se umiriš i opustiš, ali nekada jednostavno nije dovoljna. Kada ne možeš da zaustaviš uznemirujuće misli i najradije bi iskočila iz sopstvene kože, potrebno ti je nešto što će te naterati da se fokusiraš (na dobre stvari) i napraviš red u glavi. Probaj sa crtanjem! Možeš da crtaš bilo šta, a možeš da isprobaš i trenutno popularnu Zentangle tehniku meditativnog crtanja za koju će ti biti potreban beli papir, olovka i nekoliko YouTube videa sa kojima možeš da vežbaš. 

crtanje e1585923537470 8 jednostavnih načina da se oslobodiš stresa u kućnoj varijanti

Duboko disanje

Kada smo pod stresom, obično imamo tendenciju da dišemo nepravilno što nam dodatno pojačava osećaj teskobe. Zato, fokusiraj se na disanje. Znam, u početku ti može biti još neprijatnije i čudnije da razmišljaš o disanju, ali vremenom ćeš se opustiti i navići. Ugasi svetlo, upali omiljene mirišljave sveće, pusti laganu muziku, diši duboko i polako i isprobaj neku od joga poza koje ti najviše prijaju. 

disanje e1585923676618 8 jednostavnih načina da se oslobodiš stresa u kućnoj varijanti

Brzinsko vežbanje

Ukoliko te sedenje i nastojanje da se opustiš samo još više stresiraju i pojačavaju tvoju anksioznost, onda je definitvno potrebno da se pokreneš – možda je baš vežbanje ono što tebi pomaže da se oslobodiš stresa. Pronađi aplikaciju za kućni trening koja ti najviše odgovara, isprobaj kardio trening koji poznate ličnosti obožavaju ili jedanaestominutni trening u koji se kune Kendall JennerIzbaci negativnu energiju iz sebe!

vežbanje e1585923768872 8 jednostavnih načina da se oslobodiš stresa u kućnoj varijanti

Kuvanje

Kuvanje opušta mnoge ljude uglavnom zato što im dozvoljava da budu kreativni, da nešto stvaraju i da budu sto posto u tome, u tom trenutku. Čak i ako nisi osoba koja ume da kuva, postoje recepti za apsolutne početnike u kuhinji koje možeš da isprobaš, a tu su i neki i sjajni dezerti koji se lako pripremaju!

kuvanje e1585923871603 8 jednostavnih načina da se oslobodiš stresa u kućnoj varijanti
Comments