Kao što nam je svima poznato, 2020. godina nije prošla kako smo planirali, a 2021. smo od pandemije i neizvesnosti već toliko bili izmoreni da smo odluke po pitanju putovanja donosili u trenutku – po principu sad za sad, plašeći se da će se izjaloviti ako počnemo da ga planiramo unapred. Međutim, sa ukidanjem mera zaštite, vraća nam se nada da će 2022. biti izvesnija – barem u pogledu turizma, a turističke agencije javljaju kako se uveliko zahuktava letnja sezona. Iz tog razloga izdvajamo destinacije za koje se prognozira da će biti popularne ove godine, a to su…

Bali, Indonezija

Svima nam je potreban svojevrsni wellness u 2022, a Bali je idealna lokacija za relaks, zabavne aktivnosti i “punjenje baterija”. Prvo posetite plaže, koje su jedne od najlepših na planeti, a potom možete putovati po manje turističkim mestima ostrva. Popenjite se na planinu Batur, a možete i voziti bicikl po neverovatno opuštajućim linearnim pirinčanim poljima Ubuda. Bali predstavlja vežbu za um i telo, pa je nesumnjivo da će preporoditi svakoga ko ga poseti.

Italija

Za koje god mesto da se odlučite da posetite u Italiji – nećete se pokajati. Ova država pleni istorijom, umetnošću, gostoprimstvom, a možda je baš sredina 2022. idealni period da je obiđete kako biste izbegli nalet turista koji se prognozira u bliskoj budućnosti. Rim, Venecija, Firenca, Verona, Toskana – svaki naziv zvuči romantično, i to nije bez razloga. Gde god da se zateknete u Italiji – imaćete osećaj da vam se u svakom trenutku dešava nešto izvanredno, što ćete zauvek pamtiti.

Pročitajte i ovo: Kako da odredite koliko stvari, zapravo, treba da spakujete za put?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VISIT ITALY ® (@visititaly)

Španija i Portugal

Ove dve zemlje u poslednje vreme postaju sve popularnije među Srbima, a bilo bi sjajno ako biste imali sedam dana da izdvojite za Španiju, pa sedam dana da nastavite u Portugalu – kako biste uspeli iole da osetite okrepljujuću energiju koja ove vlada. Baš iz tog razloga smo obe države svrstali pod jedan predlog – jer je dobra ideja, i ako ste u mogućnosti, obići obe zbog geografske pozicije. Slično kao u Italiji, i Španija i Portugal odišu umetnošću i kulturom, pa, gde god da se okrenete – imate pogled na zadivljujući pejzaž. Lisabon, Kula Belem, Jeronimo manastir u Portugalu, a u Španiji pokrajina Rioha, Barselona, Kardona, Pamplona, San Sebastijan, Bilbao, katedrala u Santjago de Komposteli… Toliko toga možete posetiti pre nego što svoju turu završite u Madridu. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spain (@spain)

Comments