Može se reći da je leto zaista napokon stiglo… Posle sunčanog karantina i obilne kiše koja je obeležila naš povratak “normalnom životu” možemo reći da će naša letnja odeća predstavljati vrstu eskapizma i radosti. Prolećni garderober možda nismo stigli da obnovimo, ali smo otkrili načine da ih učinimo “novim” i zanimljivim zahvaljujući akesoarima kojima smo nadogradile svoje stare outfite, a sada sa vrelim zracima sunca dolazi trenutak da se oprobamo u svim letnjim atraktivnim, zabavnim trendovima.

Pa šta ćemo nositi ove sezone? Ovog leta nosićemo sigurne, stabilne komade sa kojima nećemo previše rizikovati i koji zapravo nisu potpuno novi. Ove letnje komade obožavaćeš da nosiš zbog njihove praktičnosti i univerzalnosti. Od polo majica do suknji sa printovima, cvetnih haljina i chunky sandala, ovog leta ulažemo u komade koji će, pored toga što se lako kombinuju, biti i modni spas u mnogim narednim sezonama. Parola ovog leta je praktičnost.

Topovi su puff rukavima, koji su tokom zime bili svuda, ostaće u našim garderoberima, a sada će biti pretežno beli, sa odvažnim kragnama. Pored polo majica, odjek 90-ih osetićemo i u haljinama A kroja, kvadratnom dekoltu i tankim kaišićima. Što se obuće tiče obožavane biće glomazne sandale, koje smo već nosili proteklih sezona, kao i neobične thong sandals o kojima govorimo i nosimo već neko vreme.

U nastavku saznaj koji tu to ključni komadi koji će činiti pametne osnove tvojih letnjih outfita.

Polo majice

Polo majice ove sezone nemaju logo, a ni odvažne printove. Ukoliko imaju dugmiće oni su mali i neupadljivi, a pletenina i kašmir im daju elagantnu i prefinjenu notu. Rebraste ili pamučne polo majice u prigušenim tonovima biće nežna osnova tvog letnjeg garderobera, a uz klasične farmerke ravnog kroja, koje ove sezone nose sve Francuskinje, nećeš pogrešiti. Ovaj jednostavan komad neće ti dosaditi ni u narednim sezonama.

Haljine 90-ih

Minimalizam je i pored cvetnih printova na našem radaru. Haljine svedenog A kroja, koje su karakteristične za 90-te, biće mnogo moderniji, obavezan komad. Jednostavna silueta neće ovaj komad učiniti dosadnim, jer nosićemo i one upadljivih dezena i boja. Ukoliko nisi ljubitelj printova bićeš u mogućnosti da ih potpuno preskočiš jer su ove haljine dostupne u različitim materijalima koji ih čine dovoljno atraktivnim.

Beli lan

Lana se verovatno prisećaš iz garderobera svoje mama i nikako nisi mogla da ga smisliš. Razumem te, pola svog života sam pokušavala da razumem ovaj “stari” trend, ali sada ga apsolutno obožavam! Od modnih pisti, do streetstyle kombinacija, svi su predvideli da će ovaj trend biti pravo osveženje. Lan je još jedan deo minimalističkog trenda koji dolazi u neutralnim tonovima, a posebno dobro izgleda uz pomoć par aksesoara, uz zlatnu ogrlicu i par alki. Beli lan ovog leta biće u posebnom centru pažnje. Uz pomoć ovog trenda izgledaćeš stilizovano, kul, a tokom vrelih letnjih dana osećaćeš se sveže.

Comments