Ah, te devedesete!

Osim što su nam rodile iconic stvari kao što su naše omiljene serije poput Friends Sex and The City, boy bendove koje i danas obožavamo kao što su NSYNC Backstreet Boys, Boys II Men, i ne zaboravimo da je Mickey Mouse Club stvorio mnoge pop zvezde današnjice, a glumci kao što su Brad Pitt, Sandra Bullock, Leonardo Dicaprio itd. su bili IT ljudi u industriji, tu je bila fantastična modna scena koja se ne zaboravlja lako.

Za modnu scenu, dođu kao ublažena nota osamdesetih koje su (modno) bile apsolutno lude, mada ne smemo ni da podcenimo devedesete iz prostog razloga što su u nekom momentu postale mnogo underground, što je raj za modu.

Mi ti izdvajamo nekoliko timeless klasika devedesetih, koje apsolutno uvek možeš da nosiš sa samopouzdanjem i da ne sumnjaš da izgledaš mnogo dobro.

Kožna jakna

Apsolutno svako biće na svetu, pa čak i dete od godinu dana bi bilo poželjno da poseduje crnu kožnu jaknu u ormanu. Ona je uvek bila klasik, ali devedesetih je imala poseban uticaj na modnu scenu. Uvek se može lako uz sve iskombinovati i predstavlja znak rebelliona u svakoj mogućoj situaciji. Obuci je sa stavom kako bi sijala ceo dan.

Teksas suknja

Teksas je tretiran slično kao teksas jakna, svi imamo nešto teksas u ormanu. Materijal od kog možeš da praviš čuda, a i možeš ga u isto vreme iskoristiti za jako jednostavne i efektne kombinacije. Teksas suknje prave veliki comeback na velika vrata modne scene. I to teksas u svim bojama.

Okrugle naočare

Iako datiraju još iz šezdesetih i hippie vremena, ipak su devedesetih doživele malo veću modnu evoluciju kada su se vratile na modnu scenu malo ozbiljnije. Poznatije takođe i kao lenonke, zahvaljujući John Lenonu, ove naočare koje mogu biti ili za vid ili za sunce su i dalje timeless trend.

Tregerice

Okej, jeste da su malo teže za nositi, pogotovo kada moraš do toaleta, ali tregerice su uvek odličan izbor za kežual izlazak iz kuće na kafu ili u neku šetnju. Majica i preko tregerice i možeš da ideš. Da li se ikada brže spremiš nego kada odlučiš da obučeš tregerice?

Comments