Ako postoji obuća na koju uvek možete da se oslonite, to su crne čizme. To je jedan od naših omiljenih komada, a verujemo da ćete se i vi složiti sa nama, jer su toliko univerzalne i bezvremenske, da mogu da se uklope uz bilo koju modnu kombinaciju.

Nije važno o kom modelu i obliku se radi, bilo da su u pitanju crne čizme do kolena, gležnjače sa chunky platformom ili klasične chelsea čizme, crna je spektrum uz koji nećete pogrešiti. Zbog toga smo odlučili da vam predstavimo nekoliko autfita koji će vas inspirisati da ukombinujete crne čizme u svoj jesenji i zimski garderober.

Sigurna opcija – gležnjače

Traganje za dobrim parom gležnjača nije tako lako kao što zvuči… Potrebno je da pronađete par koji će savršeno pristajati baš vašem zglobu, kao i koji ima štiklu koja neće remetiti vaš osećaj udobnosti. Kako da ih stilizujete, pitate se? Evo nekoliko predloga:

Za klasičan komad kao što su gležnjače, vredi uzeti i klasične komade. Prema tome, zašto da vam opcija ne bude oversized blejzer koji možete ukombinovati sa komadima poput mini-suknje, helanki, ili širokih pantalona? Isto tako, u toku hladnih dana je uvek dobra opcija na sebe navući oversized džemper, a šta god da na sebi nosite, glavni i poslednji komad treba da vam bude, naravno, kaput!

Pročitajte i ovo: 5 trendi načina da nosite kožne pantalone

Čizme do kolena

Možda i najvoljeniji tip obuće kod žena su upravo čizme do kolena. Možete ih nositi sa haljinom, crnim helankama, mantilom, kaputom – nema granica. Ovaj model je posebno dobar jer ga možete nositi u bilo kojoj prilici – na poslu, u izlasku sa društvom, na sastanku i slično. Izgledaćete savršeno, lako ćete ih ukombinovati uz čitav autfit, i neće vam oduzeti mnogo vremena zbog lakog odabira.

Klasične chelsea čizme

U poslednje vreme su chelsea čizme doživele veliki povratak. Brendovi, kao što su Bottega Veneta i Jil Sander, u svoje kolekcije su uključili upravo ove komade, a čini se kao da se sve više nose i na ulicama grada.

Jedan od najboljih načina da nosite chelsea čizme je da ih ukombinujete sa helankama, što je savršen izgled i za kancelariju i za izlazak sa prijateljima. Česta kombinacija koju viđamo je i mini-suknja ili haljina sa crnim prozirnim hulahopkama.

Isto tako, dobar par farmerki je odličan izbor za kombinovanje sa chelsea čizmama. Moć farmerki da se uklope sa bilo kojim drugim komadom je neverovatna, a isto važi i za crne čizme!

Lace up! Vreme je za pertlanje

Čizme na pertlanje vašem autfitu mogu dodati poseban edgy izgled, pa čak i kad nosite nešto potpuno jednostavno poput jednobojnog duksa i farmerki. Čizme na pertlanje možete naći u najrazličitijim dužinama, bilo da su do zgloba, malo iznad, ili do kolena, a toliko su univerzalne da ih čak možete nositi i sa haljinama i suknjama.

Pročitajte i ovo: Čizme koje će svi nositi ove jeseni

Čizme na platformu

Ah, stigli smo i do našeg najomiljenijeg modela. Chunky čizme su već nekoliko sezona must-have modni komad, koji možete videti gotovo svuda, kako na ulici, tako na društvenim mrežama. Naravno, kako da nam favoriti ne budu Pradine Monolith čizme ili čuvene Balenciaga čizme koje već sezonama dominiraju u modnom svetu?

Uvek se možete opredeliti i za alternative, tako da vam preporučujemo da istražite šta se trenutno nalazi u vašim omiljenim radnjama, a mi vam dajemo fotografije kao inspiraciju za stilizovanje:

Kao što smo već napomenuli, i kao što ste mogli da vidite, crne čizme su zaista univerzalan komad koji će se uklopiti u sve. Ono što vas deli od savršenog autfita sa crnim čizmama je samo vaša mašta. Nemojte se plašiti da eksperimentišete sa bojama u autfitu, jer je jesen idealno vreme za to. Odlučite se za klasične jesenje varijante kao što su bež, crna, bela i braon, ili idite jedan korak dalje i unesite malo zabave u svoj izgled – bundeva narandžastom, ljubičastom, zelenom, trulom višnjom i plavom bojom – koje mogu biti savršeni jesenji dodatak.

Naslovna fotografija: instagram.com/mimiarr

Nenad Grubanoski

Comments